chapaevka-church

Джерело статків

26,07,15 Богослужіння в Церкві Христа Спасителя



СТА́ТОК, тку, чол. - Матеріальна забезпеченість; відсутність нужди; достаток.

1 І поглянув Він угору, і побачив заможних, що кидали дари свої до скарбниці.
2 Побачив і вбогу вдовицю одну, що дві лепті туди вона вкинула.
3 І сказав Він: Поправді кажу вам, що ця вбога вдовиця вкинула більше за всіх!
4 Бо всі клали від лишка свого в дар Богові, а вона поклала з убозтва свого ввесь прожиток, що мала... (Лук.21:1-4)

Зазвичай, коли співбесідник жаліється на відсутність свого матеріального статку, у відповідь на запитання:"А, як Ваші справи із фінансовим служінням Господу?" – відповідає: "Та ніяк! З чого мені давати, коли в мене така мала зарплата?!"

Слово Боже велить нам шанувати Бога матеріальними пожертвуваннями із всього, що ми маємо, не залежно від розміру наших можливостей. І тоді, воно ж запевняє, що ми матимемо достаток й задоволення від всього нашого майна. "9 Шануй Господа із маєтку свого, і з початку всіх плодів своїх,10 і будуть комори твої переповнені ситістю, а чавила твої будуть переливатись вином молодим!" (Пр.3:9,10).

Саме через відсутність нашого щирого шанування Господа фінансами і виникає ця проблема із нехваткою їх. Жертвувати Богу потрібно із усього, що ми отримуємо, а не якоюсь визначеною платнею, адже саме Він є джерелом всякого доходу нашого. Бо в Його руках знаходиться все і найперше - це наше життя, наші можливості і наше здоров'я.

Випадок із пожертвуванням бідної вдови, яка віддала Господу останнє, що мала, - є найкращою ілюстрацією, як потрібно поклонятися Богу фінансами, не залежно від розміру зарплати. Ісус Христос сказав, що вона зробила набагато більше для Бога ніж ті, що давали із надлишку свого, бо для неї це було справжньою жертвою. Саме жертвою має бути наше матеріальне служіння Богу, що є приємне Йому і чинить нас досконалими.

Брат Дмитро Коваль говорив проповідь на дану тему в останньому Богослужінні липня. Дух Святий спонукав його сказати потрібні слова та зачитати відповідні місця Біблії. І результат став видимий вже того дня, коли касири перерахували збір пожертвувань. Слава Богу, що люди прислухаються до голосу Господнього і в такий спосіб поклоняються та служать Йому також.

А ще поклонялися й служили Творцю у той день, за звичаєм, і в дочірніх церквах. Зокрема в Коробівці пройшло піднесене служіння в новому Домі молитви, що продовжує будуватися. А в Кедині Горі особливо натхненним було зібрання з дітьми у Недільній школі, яка значно збільшилася після проведення дитячого табору. Також подарували місцевій жінці-інваліду Олександрі Пилипівні "рамку", щоб полегшити її життя, яку люб’язно надали інші віруючі і в такий спосіб прославили Христа.

Тож будемо нашими пожертвуваннями шанувати нашого Бога, Який насправді є джерелом всього нашого життя і всіх наших статків також. Амінь!


  Поділись цією новиною



Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Фінансова підтримка

Якщо у вас є бажання підтримати церковне служіння, пишіть нам через форму контакти , вказавши в темі підтримка церкви.

Форма входу

Реєстрація

Календар

Наше опитування

Як вам новий дизайн нашого сайта
Всего ответов: 43

Друзі сайта


Статистика


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0