chapaevka-church

Світло свободи

11,10,15 Богослужіння в Церкві Христа Спасителя




7 І ось Ангол Господній з'явився, і в в'язниці засяяло світло. І, доторкнувшись до боку Петрового, він збудив його, кажучи: Мерщій вставай! І ланцюги йому з рук поспадали.
8 А Ангол до нього промовив: Підпережися, і взуй сандалі свої. І він так учинив. І каже йому: Зодягнися в плаща свого, та й за мною йди.
9 І, вийшовши, він ішов услід за ним, і не знав, чи то правда, що робилось від Ангола, бо думав, що видіння він бачить. (Дiї.12:7-9)


Людина, що не знає Бога, знаходиться у рабстві гріха і як наслідок у "в’язниці" диявола (Ів.8:36). До тих пір, доки світло Христове не освітить полонену душу в її положенні, вона ніколи не знатиме свого приреченого положення. А доки не пробудиться під дотику люблячого Спаса і не піде вслід за Його покликом, так і буде в трагічному рабстві на віки вічні.

Колись Господь послав Свого ангела до Петра у в'язницю, щоб визволити його від ув’язнення та вивести на дорогу спасіння і Божого життя. Причому Петро все в точності виконав, що йому було велено від "посланця" і тим отримав велику благодать порятунку. Він не став ні сперечатися, ні навіть перепитувати навіщо робити те чи інше і його покірність та слухняність принесла жаданий результат. Думаю, що для нього в той момент не було нічого більш кращого ніж отримати визволення від кайданів і він це отримав.

Як це дуже схоже із становищем всякої людини. Вона народжується у "в’язниці" і живе там ввесь час, не помічаючи свого жахливого положення. Як колись Петро сидів у камері в очікуванні смертного вироку (Дiї.12:4), так і нині кожен "сидить" і чекає виконання приговору всякому грішникові: "12 Хто має Сина, той має життя; хто не має Сина Божого, той не має життя. (1Iван.5:12); 15 А хто не знайшовся написаний в книзі життя, той укинений буде в озеро огняне..." (Об.20:15). Не відкладаючи часу потрібно негайно пробудитися від "поштовхів" люблячого Спаса й "просвітитися" Його світлом. "Зодягнути одежу", "підперезатися та взути сандалі" й рішуче піти за Ним. Навіть в моменти якогось нерозуміння, не відхилятися від вказаного шляху і він приведе до омріяної волі.

Нерідко трапляється, що людина спочатку вийшла із "ув’язнення", але потім припиняє свій рух за Спасителем. Тоді починаються негаразди у житті і добре, коли вона розуміє причину їх. Часто можна спостерігати, як хтось через великі проблеми починає ходити до церкви, в покорі все слухає та виконує Божі постанови, але проходить час і він десь пропадає, бо "полегшало". І тут постає запитання: "Тобі потрібні проблеми, щоб виконувати волю Бога?". Звичайно ж що так робитиме лише не мудрий. Кожен, хто має розум, не стане чекати біди, щоб ходити до церкви й славити Бога. Він буде підносити свого Творця за кожної обставини й використовуватиме життя плідно. Йому не потрібне лихо, щоб слухатися Господа, він це робить завжди і тому має радість нині і впевненість у майбутньому.

Якщо ми вирішили йти на поклик Бога, то маємо тоді й світити наданим нам світлом і це природний стан дітей Божих: "16 Бо коли я звіщаю Євангелію, то нема чим хвалитись мені, це бо повинність моя. І горе мені, коли я не звіщаю Євангелії!" (1Кор.9:16). Коли ж відмовляємося, нехтуючи Його любов'ю і задовольняючись своїми "ланцюгами", то і отримаємо відповідне:" 22 Коли хто не любить Господа, нехай буде проклятий! Марана та!" (1Кор.16:22).

Тож приймемо Боже світло та будемо ним світили всім навкруги, бо така є воля про нас у Христі Ісусі: "14 Ви світло для світу. Не може сховатися місто, що стоїть на верховині гори. 15 І не запалюють світильника, щоб поставити його під посудину, але на свічник, і світить воно всім у домі.
16 Отак ваше світло нехай світить перед людьми, щоб вони бачили ваші добрі діла, та прославляли Отця вашого, що на небі." (Матв.5:14-16)


Володимир Бакало проповідував, а все зібрання разом славило Бога за Його ласкаве "Світло", що Ним ми побачили свої гріхи та отримали напрямок в житті.


  Поділись цією новиною



Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Фінансова підтримка

Якщо у вас є бажання підтримати церковне служіння, пишіть нам через форму контакти , вказавши в темі підтримка церкви.

Форма входу

Реєстрація

Календар

Наше опитування

Коли ви в останнє читали БІБЛІЮ?
Всего ответов: 50

Друзі сайта


Статистика


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0