chapaevka-church

Давати благо іншим

15,11,15 Богослужіння в Церкві Христа Спасителя



45 Бо Син Людський прийшов не на те, щоб служили Йому, але щоб послужити, і душу Свою дати на викуп за багатьох. (Мар.10:45)

Чотири Євангелія, що містяться в Біблії, говорять про єдиний шлях спасіння для кожної людської душі в Ісусі Христі. Але кожне із них, водночас по різному представляє образ Спасителя. Кожен із євангелістів по-своєму "побачив" всю яскравість і призначення Господа на землі у контексті свого суспільства.

Так МАТВІЙ писав переважно для юдеїв представляючи Ісуса Христа із Назарету, як довгоочікуваного Месію і законного Царя Ізраїлю. Його родовід вказує на царське походження Христа від найбільшого царя Ізраїлю - Давида. Протягом усього Євангелія від Матвія зустрічаються цитати із Старого Завіту, що показують життя і служіння Ісуса Христа, як виконання старозавітних пророцтв про Месію. Це Євангеліє є особливо ефективним апологетичним інструментом для свідоцтва євреям.

ЛУКА ж звертався до більш широких мас язичників. Будучи освіченим греком, Лука писав, використовуючи на той час, саму витончену літературну грецьку мову. Він був прискіпливим дослідником (Лк. 1: 1-4) і істориком. Лука зображує і називає Ісуса Христа як Сина Людського(26раз), Який є відповіддю на надії й потреби людства і прийшов, щоб знайти та спасти погибаючих грішників (Лк. 9:56; 19:10).

ІВАН підкреслює Божественну природу Ісуса Христа (напр., в 5:18; 8:58; 10: 30-33; 14: 9). Іван написав своє Євангеліє з метою зміцнити віру уже віруючих і закликати невіруючих до Христа. Він ясно висловив мету написання Євангелія в 20:31: «Це ж написано, щоб ви ввірували, що Ісус є Христос, Божий Син, і щоб, віруючи, життя мали в Ім'я Його!».

МАРК же звертався до всіх поган і зокрема до римлян. Євангеліє від Марка - це Євангеліє дії. Часте вживання слів «негайно» і «потім» надає розповіді динаміку. У цьому Євангелії Ісус постає як Слуга (10:45), що прийшов постраждати за гріхи багатьох. Метод викладу Марка - ефективний для свідоцтва практичним і цілеспрямованим римлянам, а також тим, хто дуже схожий із ними.

Саме Євангеліє від Марка було обрано радою проповідників Церкви Христа Спасителя для
Експозиційної проповіді протягом найближчого часу. Кожної неділі уривок за уривком мають проголошуватися проповіді на дане Євангеліє всіма проповідниками по-черзі. І вибір на дану книгу був не випадковим, але добре обдуманим, і впевнені, - натхненим Богом.

В сьогоднішньому світі дуже широко представлено те, що відбувалося в часи Рабовласницького ладу Римської імперії. Зокрема тоді кожен прагнув мати собі рабів, щоб використовувати працю інших на благо собі. Ніхто не хотів добровільно служити комусь. Чи не те ж саме ми бачимо й нині? Грішна людина вдається до самих різних засобів аби тільки експлуатувати когось та панувати над кимось.

Коли ж прийшов на землю в тілі Пан над панами і Володар Всесвіту, то Він це зробив не заради того, щоб володарювати над слабшими, але навпаки, щоб дати їм благо. Він приніс Себе в жертву заради спасіння приречених на загибель людей, а також всім Своїм життям показав приклад жертовності та служіння іншим. Це має бути наповненням всього життя тих, хто увірував та прийняв цю Божу благодать, щоб так само передавати її іншим.

Брат Владислав Ільїн розпочав серію проповідей по Євангелію від Марка із загального введення в нього. Тим самим викликав інтерес у всіх прихожан вивчати цю книгу у більш детальному зануренні протягом наступних недільних зібрань.

Дякувати Господу за Його надзвичайну любов і доброту, принесену Ним у час Свого земного перебування та незрівнянну насолоду й багатство Його Слова. Амінь!


  Поділись цією новиною



Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Фінансова підтримка

Якщо у вас є бажання підтримати церковне служіння, пишіть нам через форму контакти , вказавши в темі підтримка церкви.

Форма входу

Реєстрація

Календар

Наше опитування

Як часто Ви заходете на наш сайт?
Всего ответов: 19

Друзі сайта


Статистика


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0