chapaevka-church

Хто "сидить" на троні твого серця?

13,12,15 Служіння Церкви Христа Спасителя



21 … Тоді каже Він їм: Тож віддайте кесареве кесареві, а Богові Боже. (Матв.22:21)
17 Шануйте всіх, братство любіть, Бога бійтеся, царя поважайте. (1Петр.2:17)


ЦАРЮВАТИ, 1. Бути царем, правити царством. 2. Бути першим, переважати всіх у чому-небудь. 3. Наповнювати собою; домінувати.

"Хто твій цар?" – запитання, що нині не має поширеного використання у нашому суспільстві. А колись в стародавні часи воно було дуже актуальним, бо царі не тільки існували, але й мали величезний вплив на своїх підданих.

Та в переносному значенні цього слова майже всі розуміють, що "мій цар" означає те, що керує нами і має неабиякий вплив на ввесь образ нашого життя. Це те, що володіє нами, визначає смаки, наповнює наші думки, скеровує дії, приносить певні плоди і т.д.

Слово Боже навчає, що якщо земних наших царів(чи правителів) ми маємо поважати (1Петр.2:17) і відповідно коритися (Рим.13:1-2), то Царем нашого серця має бути тільки Бог(Матв.22:37-38; Пс.94:3). А якщо говорити більш конкретно, то у волі Отця Небесного, щоб саме Ісус Христос повністю панував в серцях віруючих. Адже Він є істинний Бог(1 Ів.5:20), Він нині царює в християнах, хоч і знаходиться на Небесному престолі по праву руку Батька(Мт.28:20; Еф.1:20-23), і настане час Його царювання над кожною душею й відповідно Його справедливого суду (Матв.25:31-34).

Проте у житті багатьох Син Божий нині не займає Свого справжнього положення. Йому не підкоряються. Його "не бояться". Йому не віддають належної пошани. На Його місце у своєму серці "садовлять" зазвичай власний егоїзм, що проявляється у шуканні задоволення свого "Я". Та за всім цим стоїть диявол, що вишукано замаскувався під виглядом самих різних речей. Це тільки думає людина, що вона сама собі цар і її особисте "я" править її життям. Насправді ж, якщо на троні серця людини не сидить Господь, то на ньому неодмінно знаходиться сатана, що говорить людині про її велич та спонукає шукати задоволення плоті.

Коли ж так є у житті тих, хто називає себе християнами, то це просто жахливо. Називатися Ім'ям Спасителя і жити за вказівкою ворога Його, означає що цар таких зовсім не Бог, але диявол, що шукає знищення душі людини. І батько таких зовсім не Той, хто створив небо і землю, все видиме і невидиме, Хто володіє Всесвітом(Iван.8:44).

Це заклик для перевірки трону нашого серця. Якщо ми побачили, що місце Христове зайняте чимось іншим, то необхідно відразу ж падати в покаянні перед Ним та просити саме Його зайняти панівне положення нашого життя. Інакше нами буде і надалі керувати той, хто шукає нашого знищення(1Петр.5:8).

Брат Сергій Кравець поділився такою думкою в зібранні церкви села Деньги, при цьому намалював відповідні хитромудрі схеми. А приїхали ми туди після богослужіння у Чапаєвці, де ми мали також надзвичайно піднесене зібрання, на якому були й гості із церкви-мами "Благодать" м.Золотоноші


  Поділись цією новиною



Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Фінансова підтримка

Якщо у вас є бажання підтримати церковне служіння, пишіть нам через форму контакти , вказавши в темі підтримка церкви.

Форма входу

Реєстрація

Календар

Наше опитування

Як вам новий дизайн нашого сайта
Всего ответов: 43

Друзі сайта


Статистика


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0