chapaevka-church

Не пройди мимо!

24,01,16 Богослужіння в Церкві Христа Спасителя



16 Як побачили ж книжники та фарисеї, що Він їсть із грішниками та з митниками, то сказали до учнів Його: Чому то Він їсть із митниками та з грішниками?
17 А Ісус, як почув, промовляє до них: Лікаря не потребують здорові, а слабі. Я не прийшов кликати праведних, але грішників на покаяння.
(Мар.2:16,17)


Відомий поет Сергій Єсенін, як свідчить офіційна інформація, закінчив власне не довге життя самогубством. Одного разу його знайшли повішеним у кімнаті. Незадовго до тієї трагічної події він написав вірша, що називається "Исповедь самоубийцы" – (рос.) і в якому міститься така фраза: "Своею гордою душой Прошел я счастье стороной"– (дослівно рос.).

Не будемо вдаватися до всієї біографії поета, бо не це є мета нашої бесіди, але звернемо увагу саме на цей вислів, адже він містить велику трагедію та велику істину для кожної людини.

Коли Господь Ісус Христос звершував Своє служіння на землі, то Він розпочав із головного – сповіщати про наближення Царства Божого до всіх людей(Мар.1:15). Його зусилля найперше були направлені на донесенні Божої благодаті, що з'явилася на землі із втіленням Сина Божого. І ця благодать стосувалася кожної людини без розділу, бо всі грішні і всі потребують очищення від гріхів. Коли ж одного разу Христу закидали докір, що мовляв "Він їсть із митниками та з грішниками", то Господь виголосив чітку відповідь і беззаперечну істину: "Лікаря не потребують здорові, а слабі. Я не прийшов кликати праведних, але грішників на покаяння". Гордість і самоправедність були тим бар’єром, що керував діями книжників та фарисеїв і не дозволяв їм отримати зцілення від гріховної природи Всемогутнім Лікарем. Лише той, хто визнав себе нікчемним грішником, може розраховувати на допомогу Бога і іншого шляху немає. Не зробивши цього, людина пройде мимо свого вічного щастя, яке хоче подарувати Отець Небесний кожному, хто прийде до нього в покаянні.

Не нам вирішувати вічну долю Сергія Єсеніна, але його вислів навчає великому( існує й версія, що його було вбито). Та безумовно, що коли б кожен, хто подумав про самогубство в смиренні підійшов до Христа, покаявся і запросив Його бути своїм особистим Спасителем і Господом, то не трапилося б жодного суїциду і не "кричало" б подібні слова серце його. Але ми можемо з цього робити висновки і "кричати" всім людям: "Покайтеся! Зламайте власну гординю та віддайтеся благому і люблячому Батькові Небесному, щоб Він вас врятував та привів до вічної й блаженної оселі Своєї!"

Цей "крик", що доносився через багатьох братів, через Слово Боже, а останнім часом безпосередньо Духом Святим, викликав жагуче бажання покаятися чоловіка на ім'я Віктор, який нині знаходиться на реабілітації від шкідливої залежності в нашому "центрі". Віктор визнав свій гріх перед церквою та Богом і помолився до Нього про прощення та посвяту всього свого життя тільки Йому.

Так має зробити в житті всяка душа, якщо навіть вона вважає себе невинною. Адже навіть один єдиний зроблений гріх робить нас грішниками, яким заборонено вхід до святої обителі Бога. Тому кожен має визнати себе грішником, щоб бути "вилікуваним" Господом та не пройти мимо Його величного спасіння і вічного життя із Ним!


  Поділись цією новиною



Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Фінансова підтримка

Якщо у вас є бажання підтримати церковне служіння, пишіть нам через форму контакти , вказавши в темі підтримка церкви.

Форма входу

Реєстрація

Календар

Наше опитування

Як часто Ви заходете на наш сайт?
Всего ответов: 19

Друзі сайта


Статистика


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0