chapaevka-church

Посвята істині

07,02,16 Богослужіння Церкви Христа Спасителя



24 Фарисеї ж казали Йому: Подивись, чому роблять у суботу вони, чого не годиться?
(Мар.2:24)

7 Коли б знали ви, що то є: Милости хочу, а не жертви, то ви не судили б невинних...
(Матв.12:7)


Судити інших, - це та риса людини, якої нікого немає потреби навчати, бо вона автоматично виникає внаслідок народження всякої душі. Різниця лише в тім, що одні з радістю "процвітають" у ній, а інші розуміють всю її гріховність та біду й тому наполегливо борються із нею. Боротися ж із цією недоброю рисою характеру, можливо лише за умови повної посвяти себе Ісусу Христу, Який стає Господом всього життя та добрим Помічником і Порадником у всіх людських потребах.

Часто люди думають, що суворо виконуючи певні приписи поведінки віруючих людей, можна жити справді богоугодним життям. Саме так намагалися жити й фарисеї в часи Ісуса Христа на землі. Але ж їхня поведінка не тільки постійно піддавалася критиці Господа (Матв.23 розділ), а й показувала, що вона приводила до просто жахливого стану злоби, що готовий був навіть на вбивство (Мар.3:6).

Засудження фарисеїв постійно базувалися не на істині Божій, але в інтересах власного егоїзму. Не бажанням добра людині та слави Богові, але піднесенням свого особистого положення у суспільстві. Страх перед тим, що можна втратити владу у народі, якщо люди будуть віддавати перевагу не їхнім постановам, - ось що керувало опонентами Господа.

Причому часто людина на підставі міркувань про релігійне життя, справді стає повністю впевненою, що чинить правильно, як це наприклад колись робив і ап..Павло (Гал.1:13-14). А все лихо полягає у тому, що логіка переконань базується не на правдивому Біблійному вченні, але на людському вподобанні та вигоді.

Коли в черговий раз фарисеї звинувачували Ісуса Христа в богохульстві за те, що Його учні зривали колоски пшениці у суботу, Він їм відповів просто, але надзвичайно владно, бо зробив це на підставі Слова Божого та Його логіки (Мар.2:25-26). Методи подолання конфліктів Ісуса Христа навчають нас, щоб ми не шукали виходу із власного "розуму", а завжди занурювалися у істину Божу.

Щоб можна було стояти у правді та впливати нею на когось, треба насамперед посвятити себе їй: 31 Тож промовив Ісус до юдеїв, що в Нього ввірували: Як у слові Моїм позостанетеся, тоді справді Моїми учнями будете, 32 і пізнаєте правду, а правда вас вільними зробить! (Iван.8:31,32). Без цього не тільки не будеш приводити до Спасителя інших, а й сам "скотишся" до положення фарисеїв, що стали ворогами Богу.

Не витрачати намарне життя, занурюючись у осудження інших, але в покаянні особисто посвятити себе істині Христовій, - ось потрібно зробити всякій душі. Тоді людина звільняється від кайданів обрядовості та отримує волю у Христі, що дозволяє жити правдиво згідно волі Його.

Брат Коваль Дмитро проповідував тієї неділі на місце із Євангелія від Марка і тим самим продовжив нашу серію проповідей із даної Книги.


  Поділись цією новиною



Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Фінансова підтримка

Якщо у вас є бажання підтримати церковне служіння, пишіть нам через форму контакти , вказавши в темі підтримка церкви.

Форма входу

Реєстрація

Календар

Наше опитування

Як часто Ви заходете на наш сайт?
Всего ответов: 19

Друзі сайта


Статистика


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0