chapaevka-church

Безумство, якого треба шукати

28,02,16 Богослужіння в Церкві Христа Спасителя



21 І коли Його ближчі почули, то вийшли, щоб узяти Його, бо говорено, ніби Він несамовитий. (Мар.3:21)

10 Ми нерозумні Христа ради, а ви мудрі в Христі; ми слабі, ви ж міцні; ви славні, а ми безчесні! 11 Ми до цього часу і голодуємо, і прагнемо, і нагі ми, і катовані, і тиняємось, 12 і трудимось, працюючи своїми руками. Коли нас лихословлять, ми благословляємо; як нас переслідують, ми терпимо; 13 як лають, ми молимось; ми стали, як сміття те для світу, аж досі ми всім, як ті викидки! (1Кор.4:10-13)

БЕЗУМСТВО - Нерозсудливість; нерозумні, безглузді дії, вчинки (ТСУМ).

Коли рідні Ісуса Христа дізналися про Його бурхливу діяльність, яка виникла зовсім не очікувано після Його 30-ти років звичайного життя в сім'ї теслі і, що на їх думку було дуже шкідливою й небезпечною справою, то вони вирішили повернути Його додому під так би мовити контроль, бо вважали, що Він втратив розум. Такий висновок вони зробили з того, що відтепер всі дії Ісуса носили характер повного посвячення Богу і справі Його.

Поведінка, що виражається в справжньому поклонінні й самовідданому слідуванню волі Бога, завжди викликає зворотну реакцію світу. Він починає не тільки засуджувати, але й всіляко перешкоджати таким діям. Так було у земному житті Господа, так було на протязі всієї історії церкви, так є нині і так буде до скінчення часів. І пояснення цьому дуже просте, – світ є ворогом Божого Царства. Тому-то земля проклята через гріх, а світ приречений на знищення (Бут.3:17; 2Петр.3:10).

Отож, коли невіруючі люди називають справжніх християн безумними, бо на їх думку вони свідомо позбавлять себе радощів життя(гріховних утіх), то цьому не доводиться дивуватися. Якщо Самого Господа так називали за Його поведінку, то християнам навіть за честь чути такі ж судження. Бути "безумним" заради Христа, - є найбільшим благом та досконалою радістю всякого чада Божого. Господь мав сенс Свого перебування на землі у проповіді Євангелії Божої і це ж має бути наповненням нашого життя впродовж всіх наших днів(Мт.28:19-20).

Це "безумство", якого не тільки не слід боятися, але шукати ввесь час доки б'ється наше серце, бо в цьому призначення народжених згори дітей Божих(Iван.15:16). Чинити волю Бога, якщо навіть за це доводиться терпіти самі різні позбавлення, страждання і навіть смерть, - все це варте того, адже нагорода від Господа незрівнянно більша, – життя вічне із Ним!

А якщо розібратися, то навіть і нині, переносячи всі ці випробування, віруючі отримують не абияке задоволення і щастя, бо мають єднання із своїм Творцем. А всі так звані гріховні принади, тільки й мають, що замасковану біду, яка приносить великі стражданні й на землі.

Тож шукати волі Бога день-у-день, - ось, що повинно бути головною ціллю всякого християнина. Так чинив Спаситель і так Він заповідав усім учням Своїм(Лук.9:23).

Брат Олександр Пономаренко продовжив серію проповідей на Книгу Євангелія від Марка тієї неділі. Також Бог благословив і відвідинами рідної церкви братом Богданом Новаковим, що напередодні проводив соціальну конференцію "ДЕННИЙ ЦЕНТР від А до Я - ОСОБИСТІСТЬ та СІМ'Я" у м.Черкасах і не міг хоча б на годину заїхати й привітати братів і сестер у Чапаєвці.

І звичайно ж за все славили тільки Бога. Амінь!


  Поділись цією новиною



Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Фінансова підтримка

Якщо у вас є бажання підтримати церковне служіння, пишіть нам через форму контакти , вказавши в темі підтримка церкви.

Форма входу

Реєстрація

Календар

Наше опитування

Як часто Ви заходете на наш сайт?
Всего ответов: 19

Друзі сайта


Статистика


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0