chapaevka-church

Від теорії до практики

20,03,16 Богослужіння в Церкві Христа Спасителя



1 Отож, благаю вас я, в'язень у Господі, щоб ви поводилися гідно покликання, що до нього покликано вас, 2 зо всякою покорою та лагідністю, з довготерпінням, у любові терплячи один одного,3 пильнуючи зберігати єдність духа в союзі миру. (Еф.4:1-3)

Кожна душа, що збагнула ціну і значення свого спасіння, а також відчула єднання із своїм Творцем, просто не може поводитися якось інакше ніж так, як про те їй говорить Отець Небесний.

Коли ж у житті християнина проявляються хибні "стежки", що суперечать волі Бога, то їй слід негайно замислитися про особистий духовний стан та вжити термінових заходів щодо виправлення свого власного становища.

Знати істину необхідно, але не достатньо для того, щоб виконувати своє призначення до якого нас покликав Бог на землі. Саме з цього приводу апостол Павло, звертаючись до віруючих Ефесу, закликає перейти від теорії до практики повсякденного життя як тих, хто навіки став дитям Бога. Слово "Отож" нагадує всім нам про обов’язковість наших дій згідно вчення Біблії. Воно, так-би мовити, докоряє та закликає віруючих робити справи, які притаманне їм робити. Поводитися таким чином, щоб всі належні якості християнина були насправді підтверджені її діями.

Проявляти "покору" – означає найперше чинити волю Господа у всьому та виявляти стриманість у власній самооцінці. Не підноситися ні над ким, бо всяке наше "досягнення" є не що не-будь інше, як милість та сила Бога.

Бути "лагідним" зможе саме той, хто в-першу чергу щиро впокорився перед Богом. Хто насправді визнає не тільки всевладність Творця, але й неймовірну Його любов, що огорнула такого не дивлячись на ввесь жах його гріхів. Це вияв пізнаного Божественного милосердя на інших, що має говорити всім про надзвичайну доброту Бога.

"Довготерпіння" – це є також невід'ємна складова життя й служіння християн. Без нього ніхто нездатний поводитися так, як тому належить, ні тим більше звершувати роботу Господню на землі, - там, де вороже ставлення світу до всього Божого, постійно атакує людину. Проявляти непереривне терпіння мусить всяке дитя Боже, наслідуючи таким чином свого Батька Небесного.

І звичайно ж "любов – агапе(грец)", яка нас врятувала від вічної смерті одного разу та кожного дня пестить нас не дивлячись ні нащо. Тільки така любов здатна допомогти нам виконати Велике доручення Спасителя(Мт.28:19-20) та насправді виявляти синівську вдячність Батькові, Який полюбив нас коли ми були ще грішними(Рим.5:8). Тільки Божа любов у середині нас може надати силу усе переносити, усе робити, усього досягати, що відповідає Батьківському бажанню(1Кор.13розд). Саме вона й дасть можливість зберегти "єдність духа в союзі миру ", що так необхідно всякій помісній церкві, щоб показувати світові люблячого Бога(Iван.13:35). Бо там де така любов там і Дух Божий(1Iван.4:16).


  Поділись цією новиною



Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Фінансова підтримка

Якщо у вас є бажання підтримати церковне служіння, пишіть нам через форму контакти , вказавши в темі підтримка церкви.

Форма входу

Реєстрація

Календар

Наше опитування

Коли ви в останнє читали БІБЛІЮ?
Всего ответов: 50

Друзі сайта


Статистика


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0