chapaevka-church

Оманлива зовнішність

24.04.16 Богослужіння Церкви Христа Спасителя



13 І, побачивши здалека фігове дерево, вкрите листями, Він підійшов, чи не знайде на ньому чого. І, прийшовши до нього, не знайшов нічого, крім листя самого, не пора бо на фіги була.
14 І озвався Ісус і промовив до нього: Щоб більше ніхто твого плоду не з'їв аж повіки! А учні Його все те чули. (Мар.11:13,14)


Коли я проходив строкову військову службу, ще тоді в Радянській армії, у нас в "роті" був один хлопчина з м. Барнаулу, - адміністративного центру Алтайського краю, що знаходиться у Росії. Тоді ще не було таких складних відносин між росіянами й українцями і ми жили дружньо, особливо, якщо були одного призову. Але не про міжнаціональні відносини хочу сказати, а про того товариша по службі(зараз навіть не пам'ятаю його імені), як приклад оманливості, подібний до того, що був у земному житті Господа Ісуса Христа із смоківницею. Так ось той хлопчина мав маленький зріст і зовсім не кремезну статуру. Про його силу важко було щось сказати до одного випадку. Сталося так, що треба було привезти із промислової зони до військової частини кисневий балон для ремонту металевої конструкції у нашій казармі. Нам сказали, що приїде авто і ми повинні будемо нашим "відділенням" закинути балон з киснем на кузов, щоб той відвіз дану річ до військової частини, що знаходилася на відстані 3км. Ми прождали більше години, проте авто все не було. "Діди" почали нервувати, що спізняться на вечерю і наказали нам "молодим" дочекатися вантажівки, а самі пішли в полк. Ми так прочекали ще з пів години, а транспорту все не було. Подібна нервозність почала виникати і у нас. І ось той хлопець каже: "Ну то давай я його понесу на плечах?!" (вага наповненого кисневого 50-літрового балону складає 93кг). Із насмішкою всі подивилися на нього. Але він вправно закинув того балона на плечі і почимчикував у напрямку частини. Ми спочатку були здивовані, потім "піддівали" його, питаючи чи не важкувато. А згодом почали просити, щоб він дав понести іншим. Та він не тільки не дав нікому перемінити себе, але й жодного разу не зупинився доки не доніс вантаж до місця призначення, – на третій поверх нашої казарми! Думаю, що ви всі здогадуєтеся, як з того часу почали до нього по-іншому ставитися не тільки товариші одного призову, але й ті, хто готувався на "Дембель". Ця історія справді добра ілюстрація оманливості зовнішності людини. Дивишся і думаєш одне, а виявляється все кардинально іншим.

Коли Христос підійшов до фігового дерева, яке було густо вкрите зеленим листям, що зазвичай росло разом із плодами, то не знайшов на ньому жодного плоду. Це стало причиною того, що Він прокляв дерево, яке хоч і мало свою винятковість, бо зеленіло у не призначений час, але не виконувало свого головного призначення. І в цьому для нас є цінний урок. Не пишнота зовнішня є свідченням того, чого шукає в нас Бог, але наявність справжнього плоду, який завжди видимий Йому. Це люди можуть не розгледіти, а інші тішитися від "зелені" наочної й думати, що все добре. Насправді ж плід духа (Гал.5:22-23) має досконалу цінність й тільки він дасть схвалення Бога.

Під час славного в'їзду Господа Ісуса Христа в Єрусалим ми так само можемо бачити оманливу суть тих, хто шукає насправді Бога. Здавалося б все було таким вражаючим і вірним, коли люди голосили: " … Осанна!" (Мар.11:9), цебто – "О, Господи, спаси!" Але насправді їм хотілося спасіння не вічної душі і єднання із Творцем, але доброту земного. Як часто таке можна бачити і у нашому житті. Чи насправді ми прагнемо понад усе бути із Господом, чи всі наші слова це лише тільки "листя", під яким немає потрібного плоду? – ось, що варто питати себе в час роздумів про особисту віру.

Останньої неділі Квітня відзначали цю подію, коли Господь прибув до Єрусалиму, щоб звершити спасіння людей на Голгофському хресті і в "нашій" церкві. Тому і пісні, і вірші, і проповідь були тісно пов'язані із неосяжною любов'ю та милістю Ісуса Христа, Якому підносили славу у кожному моменті нашого богослужіння.


  Поділись цією новиною



Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Фінансова підтримка

Якщо у вас є бажання підтримати церковне служіння, пишіть нам через форму контакти , вказавши в темі підтримка церкви.

Форма входу

Реєстрація

Календар

Наше опитування

Якому стилю музики ви віддаєте перевагу?
Всего ответов: 31

Друзі сайта


Статистика


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0