chapaevka-church

Найкращий подарунок

29,05,16 Богослужіння Церкви Христа Спасителя



22 І сказав Самуїл: Чи жадання Господа цілопалень та жертов таке, як послух Господньому голосу? Таж послух ліпший від жертви, покірливість краща від баранячого лою! (1Сам.15:22)

Запрошуючи на свій День народження друга, я почув від нього таке запитання: "Може є якесь особливе прохання, щодо подарунку?" Я відповів йому, що треба прийти обов'язково із добрим настроєм!

Нерідко принесення дару Богу стає для людей причиною самовдоволення, яке не відповідає Його бажанню. Жертва не завжди є тією поведінкою, якої чекає Отець Небесний. Адже віддавши чи зробивши що-небудь деякі думають нібито виконали волю Господа і тепер Він "винен" їм воздати Своїм благословенням. Такі думки не тільки повністю хибні, а й дуже небезпечні, бо приводять до духовного зубожіння і численних бід.

Слово Боже дуже чітко навчає про перевагу послуху Богу над будь-якими пожертвами. Тільки дар, на підставі щирої любові до Господа, може мати справді схвалений всевидящим і всезнаючим Творцем. А намагання "заплатити" ніколи не матиме успіху у Святого Бога. Це у грішних людей все купляється і все продається, бо для них матеріальні речі дуже вагомі. Все ж належить Богу й так і воно немає для Нього ніякої цінності, бо не є вічним й у визначений час буде все знищене (2Петр.3:10-11).

Тому, коли людина хоче принести дар Спасителю за його безцінну благодать порятунку, вона повинна найперше дізнатися, що потрібно Йому. Тобто, що задовольнить Його радість і принесе схвалення від Нього. Саме послух Йому у всьому нашому поводженні є тим даром і любою жертвою для Нього. Про це пророк Самуїл сповістив царю Саулу, в час коли той вирішив, що може частково виконати волю Бога. А Ісус Христос на власному прикладі показав наскільки необхідно ставити волю Отця понад усе: "42 благаючи: Отче, як волієш, пронеси мимо Мене цю чашу! Та проте не Моя, а Твоя нехай станеться воля!..." (Лук.22:42).

Одного разу, коли Христос вигнав бісів із людини, той забажав залишитися біля Нього. Але Син Божий наказав йому: " … Іди до дому свого, до своїх, і їм розповіж, які речі великі Господь учинив тобі, і як змилувався над тобою!" (Мар.5:19). Чоловік послухався і пішов розповідати про силу Ісуса Христа. Сьогодні це добра ілюстрація того, що хоче Бог від тих, хто пізнав спасіння Його. Він велить нести Його милість іншим (Мт.28.19-20). Він хоче, щоб Йому в дар приносили щиру слухняність у всій нашій поведінці і то справді принесе Йому задоволення, а нам правдиву радість.


  Поділись цією новиною



Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Фінансова підтримка

Якщо у вас є бажання підтримати церковне служіння, пишіть нам через форму контакти , вказавши в темі підтримка церкви.

Форма входу

Реєстрація

Календар

Наше опитування

Як часто Ви заходете на наш сайт?
Всего ответов: 19

Друзі сайта


Статистика


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0