chapaevka-church

Ознаки та методи духовної зрілості

05,06,16 Служіння Церкви Христа Спасителя



1 Блажен муж, що за радою несправедливих не ходить, і не стоїть на дорозі грішних, і не сидить на сидінні злоріків,
2 та в Законі Господнім його насолода, і про Закон Його вдень та вночі він роздумує!
3 І він буде, як дерево, над водним потоком посаджене, що родить свій плід своєдчасно, і що листя не в'яне його, і все, що він чинить, щаститься йому!
(Пс.1:1-3)


Біблія сповіщає про духовне зростання християн, як про неминучість і ціль життя таких на землі(Еф.4:11-15). Для цього Господь створив і Церкву із усіма її складовими, і дав Духа Свого, щоб людина мала все потрібне для виконання свого призначення. Та водночас ці речі говорять і про іншу необхідність, – особисте старання та наполегливість у цьому питанні. Питання, що має вкрай важливе значення, як для діла Божого загалом так і для кожної душі зокрема. Від правильної зрілості буде залежати й багато інших моментів, які насправді приносять радість та щастя людині.

У Першому Псалмі ми можемо побачити порівняння зрілого християнина із деревом, що знаходиться на доброму місці і, як наслідок, має всі умови для здорового життя й відповідні результати свого знаходження там. Воно міцно тримається, приносить плід і має природну красоту. Подібним чином відбувається і в житті тих дітей Божих, які мають належний духовний рівень. У них міцне коріння, бо занурене в потрібний грунт і ніщо не зрушить його. Вони приносять безперервний плід, бо живляться всім необхідним для цього від Духа Божого і Слова Божого й Церкви Його. Вони мають істинну красоту, яка милує Батька і радує їх самих. І не дивно, що з цього випливає щастя у всьому їхньому бутті.

Дані істини спонукають нас до потрібних дії. Як сказано у цьому ж Псалмі, для такого стану речей потрібно виконувати належні умови:
 Не керуватися цілями грішного світу(1/а вірш),
 Не робити того, що схвалює світ, але засуджує Бог(1/б вірш),
 Навіть не брати участі у зібраннях нечестивих справ(1/в вірш).
 Натомість приймати науку Слова Божого , як основний орієнтир для свого життя (2 вірш).

Ніколи не зупинятися й думати, що ми вже досягли потрібного. Ввесь свій земний час християнин повинен використовувати для свого зростання в пізнанні Бога й іншого варіанту не існує (Фил.3:13-14). Тільки таким чином можна догодити Отцю Небесному, Який так любить нас, що віддав Сина Свого Єдинородного на страждання і смерть, щоб ми жили і мали все потрібне для життя блаженного.

Цими словами були підбадьорені сестрички в селі Квітневому і ми разом із ними, що змогли відвідати їх і звершити священнодію Вечері Господньої того дня. І звичайно ж прославити Бога за все, що є у нашому житті та молитися про подальшу нашу дорогу згідно волі Його.


  Поділись цією новиною



Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Фінансова підтримка

Якщо у вас є бажання підтримати церковне служіння, пишіть нам через форму контакти , вказавши в темі підтримка церкви.

Форма входу

Реєстрація

Календар

Наше опитування

Якому стилю музики ви віддаєте перевагу?
Всего ответов: 31

Друзі сайта


Статистика


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0