chapaevka-church

Секрет щасливої сім'ї

12,06,16 Служіння Церкви Христа Спасителя



1 Блажен кожен, хто боїться Господа, хто ходить путями Його!
2 Коли труд своїх рук будеш їсти, блажен ти, і добре тобі!
3 Твоя жінка в кутах твого дому як та виноградина плідна, твої діти навколо твого стола немов саджанці ті оливкові!
4 Оце так буде поблагословлений муж, що боїться він Господа!
(Пс.127:1-4)


Безумовно, що всі сімейні пари хочуть мати щасливий шлюб. Коли двоє людей(чоловік і жінка) одружуються, то напевне мріють, що їхньому щастю не буде кінця і вони в радості та задоволенні проживуть разом до самої смерті. Але вперта статистика свідчить, що половина всіх сімейних пар обов'язково розлучиться, а 62% розлучень відбудеться в період від 3-х місяців до 1,5 року подружнього життя. Для багатьох зовсім скоро закінчиться те щастя про яке мріяли і яке спонукало їх одружуватися. В чому ж причина такої біди? Психологи намагаються пояснювати це негативне явище самими різними факторами, що виникають у відносинах між чоловіком та дружиною і з якими вони не змогли впоратися. Або просто говорять, що вони не відповідають один одному (несумісні).

Бог же, що створив небо і землю, все видиме і невидиме, в тому числі і людину, створив також і інститут шлюбу для неї. Він дав чітку вказівку, щодо одруження, заборони розлучення та джерела щасливого шлюбу. Всі пари, які в істині приймають вказівку свого Творця, мають щасливий шлюб і щасливі сім'ї.

Для щасливого шлюбу і щасливої сім'ї найперше потрібно, щоб людина просто сама була щасливою. У світі люди роблять багато речей, щоб бути задоволеними. Вони тяжко працюють, вдаються до самих різних хитрощів, намагаються змінюватися, навіть ідуть на певні жертви. А правдиве щастя надходить лише в єднанні із Спасителем і Господом Ісусом Христом (Еф.1:3-12). Адже ніяка приємність життєва не виповнить головної потреби душі – життя вічного. Без нього ніколи не буде спокою душі і тому вона "кричить" про свою потребу у серці людини. Тільки після отриманого спасіння, вона(душа) має насправді блаженство бо досягла необхідного їй з'єднання із своїм Творцем і вічним Батьком – Богом. І це з'єднання можливе лише за умови прийняття благодаті жертви Сина Божого (2Кор.5:18; Ів.3:18).

В Псалмі 127 ми знаходимо відповідь на те, як бути щасливому самому і мати щасливу сім'ю. Прийняття та виконання даних умов гарантують людині блаженство нині і у вічності. Справжнє щастя приходить через страх Господній та ходіння Його шляхами(1вірш). Страх Господній це не прояв загального значення слова "Страх" - стан хвилювання, тривоги, неспокою, викликаний очікуванням чого-небудь неприємного, небажаного (ТСУМ). Це відчуття повної залежності від Бога, догоджання Йому у всьому, прагнення ніколи не засмучувати люблячого Татуся, - ось що означає боятися Господа. Страх Господній нерозривно зв'язаний із ходінням Його дорогами. "Що це за дороги такі?" – виникає логічне запитання. Це життя у відповідності до Його Слова, - Біблії. Це знаходження відповідей, допомоги та поводження згідно волі Батька Небесного, яку Він передав нам у цій безцінній Книзі.

Коли так людина поводиться то вона насправді щаслива сама і щаслива її сім'я. Наступні вірші цього псалма відкривають нам обітниці саме щастя людини. А обітниці Божі незмінні та вірні. Коли Бог сказав, то це станеться неодмінно (1Кор.1:9; Повт.7:9; 2Петр.3:9). І це має спонукати людину добре задумуватися про свою долю. Адже обіцянка благословення у житті така ж вірна як і обіцянка покарання всіх грішних (Рим.6:23; Об.20:14).

Але якщо ти мудра людина і не відкидаєш звернення та пропозиції Бога, то будуй саме на цих словах свою сім'ю, адже Він показує в алегоріях буденного життя всю красоту й блаженство життя твого і твоєї сім'ї, коли ти боїшся Господа. Зроби правильні висновки! Такі слова були сказані в настанову Олександру і Мар'яні в час їхнього вінчання, на яке нам випала честь поїхати у Драбів. Але ці Слова Божі зачитувалися і до всіх присутніх, що прийшли розділити радість одруження двох закоханих сердець.

Які ми по-справжньому щасливі, що знаємо Бога, волю Його і секрет цього щастя.! Тож будемо славити Господа за таку велику турботу і милість, які Він являє людині. Амінь!


  Поділись цією новиною



Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Фінансова підтримка

Якщо у вас є бажання підтримати церковне служіння, пишіть нам через форму контакти , вказавши в темі підтримка церкви.

Форма входу

Реєстрація

Календар

Наше опитування

Коли ви в останнє читали БІБЛІЮ?
Всего ответов: 50

Друзі сайта


Статистика


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0