chapaevka-church

Мир, який дає Христос

14,08,16 Служіння Церкви Христа Спасителя



19 Того ж дня, дня першого в тижні, коли вечір настав, а двері, де учні зібрались були, були замкнені, бо боялись юдеїв, з'явився Ісус, і став посередині, та й промовляє до них: Мир вам!
(Iван.20:19)


Сьогодні питання миру дуже актуальне в нашій країні. Вже третій рік, як на нашій землі йде війна, що кожного дня приносить горе, біль, страждання, відчай і т.д. Усі вже давно змучилися від цих подій і мріють про встановлення спокою й безпеки, щоб знову можна було б без страху просто жити й відвідувати рідних і друзів на Сході чи в Криму. Проте нині все це ще залишається лише мрією, яка з кожним днем стає все більш віддаленою від реальності. А коли ми дивимося на останні події в Криму(галас навколо можливих терактів), то це знову ж таки спричиняє тривогу й недобрі думки того, що це може призвести до ще більш масштабних розмірів війни.

Коли ж ми дивимося на історію людства, то починаючи від вбивства Каїном свого брата Авеля, воно ввесь час перебуває у стані війни, яка спалахує із більшим розмахом в тому чи іншому регіоні планети, у той чи інший час. Навіть коли немає великих війн, вбивства й насилля ніколи не припиняються і приносять такі ж самі: горе, біль, страждання, відчай і т.п. речі. Хоча здоровий глузд говорить про мир, як ідеал життя в суспільстві, він також доводить, що його практично ніколи не буває в досконалості. Війни виникають не тільки між країнами, народами чи націями, але й між звичайними людьми, будь то просто громадяни однієї держави чи навіть знайомі, родичі і друзі. А причиною всьому цьому є гріх. Гріховна природа людини є "злою" і тому шукає відповідного. Вона не тільки виробляє війни між людьми, але й являється ворогом Бога по своїй суті. Тільки святість(безгрішність) може містити й зберігати мир, якого так прагне кожна душа. І тільки любов(агапе – грец.) може приносити добро іншим, бо прагне кращого в першу чергу комусь, а не собі.

Саме така святість і така любов Ісуса Христа принесла людям той мир, що ніколи не буде порушений й існуватиме вічно. Без миру Христового людина не тільки не припинить воювати між собою-подібними, але й так назавжди залишиться ворогом Богу навічно. Бо гріх і святість – несумісні речі. Мир же, даний Христом, робить людину святою та другом Бога назавжди. І цей мир справді приносить щастя і стан спокою, радості й надії.

Такий стан панував у зібранні церкви села Квітневого(Ленінське), куди нам випала честь поїхати тієї неділі. Спокій, радість і надія наповняли серця не тільки місцевих християн і гостей, але й прибулих дітей, які так чекали цієї зустрічі після проведення літнього дитячого табору. Дітлахи припадали до своїх лідерів і наповнялися справжнім щастям. Їм було так добре, як у той час табору, коли їхні серця "горіли" від доброти й миру, що пронизували все навкруги. Та ми добре розуміємо, що такий стан буває лише тоді, коли Сам Бог його чинить. І його потрібно шукати й берегти, бо кращого для душі не існує. Дякувати Господу за нього, адже тільки Він є джерелом такого стану.

Про це говорили у зібранні дорослих і тому навчали лідери дітей у Недільній школі, що віднині проходитиме поки-що раз на місяць, коли ми за розкладом маємо приїздити на Спомин до церкви в селі Квітневому. Амінь!


  Поділись цією новиною



Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Фінансова підтримка

Якщо у вас є бажання підтримати церковне служіння, пишіть нам через форму контакти , вказавши в темі підтримка церкви.

Форма входу

Реєстрація

Календар

Наше опитування

Якому стилю музики ви віддаєте перевагу?
Всего ответов: 31

Друзі сайта


Статистика


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0