chapaevka-church

Надійна надія

28,08,16 Візит до Золотоноші



7 Благословенний той муж, що покладається на Господа, що Господь то надія його! (Єр.17:7)

Свято Жнив, або Подяки Богові за урожай, окрім великої радості за милість та піклування Творця про людину, містить ще й багато вчення, що з ним пов'язано. Часто говорять, що Жнива вказують на майбутні Жнива Господі (Лук.3:17) і то напевне є найголовнішим на що потрібно звертати увагу кожній людині. Але разом з тим ми можемо в цьому святі бачити й яскраве свідчення правильності надії на Бога та заклик триматися саме цієї надії.

Нажаль люди дуже часто, й християни в тому числі, обирають хибну надію, що володіє цим світом. Вони сподіваються на гроші, які їх неодмінно підносять в гордості і вже не Бог стає єдиним затишком їхньої душі. Покладаються на себе, тим самим роблячись такими собі божками, думаючи, що все в їхніх руках і все зможуть зробити самі. І навпаки надіються на інших людей, думаючи, що їх завжди виручать друзі, родичі і т.д.

Проте життя показує, що така надіє є зовсім ненадійною. Гроші мають властивість дуже швидко "зникати". Вони знецінюються, їх крадуть, вони просто не здатні зробити всього і далеко не все за них можна купити. А ще до того ж вони є коренем всякого лиха (1Тим.6:10). Вони не тільки не є твердою надією, але й в основному приносять людині великі проблеми нині і страждання у вічності (Лук.16:19-25; Мар.10:25). Здоров'я ж людини також є явищем тимчасовим. Як не добре буде вона почуватися і мати великі фізичні сили, все рівно вони зникнуть і прийде час слабкого й нужденного стану. До того ж не може людина мати гарантії, що це станеться тільки в похилому віці. Ми багато бачимо, як із молодої, красивої і сильної особи, дуже швидко стає "стара", жалюгідна й безсила постать. Хвороби наскільки спотворюють те, що зовсім недавно видавалося таким приємним і гарним, що вражаєшся від таких жахливих перемін. А друзі так само не є всемогутніми чи досконалими. Вони такі ж самі люди і підвладні таким самим не прогнозованим внутрішнім та зовнішнім змінам. Вони також можуть захворіти, змінитися, уїхати або просто вмерти. На що тоді сподіватися?

Усе це вказує на м'яко кажучи, слабку надію цього світу. Навіть у житті земному ми бачимо, що це не дає впевненості людині. А коли ми говоримо про найголовніше, – вічне буття душі, то і потім. Ми розуміємо, що то є повним абсурдом, - сподіватися, що ці речі зможуть нас зі своїми гріхами ввести у абсолютно-святе середовище Божого Царства, де тільки є вічне життя. Така надіє не тільки в підсумку дасть розчарування, але й принесе вічні страждання (Iван.3:18; Рим.10:11). Тільки надія на благу Жертву Сина Божого Ісуса Христа, може гарантувати людині очищення від провин та своєчасну допомогу у віці цім (Еф.1:3-10).

Та й не тільки Слово, а саме життя свідчить про перевагу надії на Бога. Як дивно Господь перетворює кожного, хто приходить до Нього в покаянні, щоб отримати дар прощення гріхів і життя вічне. Такі стають повністю "іншими" людьми з іншими: цілями, образом життя, насолодою та радістю. Вони дійсно мають справжнє щастя, яке виникає внаслідок поселення у серцях таких Спасителя Ісуса Христа. Саме Він виробляє в них ці почуття та задоволений стан, сповнений непохитної надії.

Сама логіка вказує, що отримавши ці блага, буде дурістю відмовитися від такого життя. Навпаки вона закликає міцно триматися пізнаної Божої дороги, адже це є і щастя, і слава Божа, Який так незмірно нас полюбив (Євр.4:14; Ів.3:16).

Дивлячись на плоди, зібрані на нашій землі під час свята Жнив, потрібно бачити в них не тільки красоту Божого творива, але найперше єдину і вірну надію на Господа, Який через них сповіщає нам Свою любов, доброту, милість та жаль.

Золотоніська Церква "Благодать" вже давно обрала шлях "піонера" Жнив у нашому регіоні. Найпершою від усіх вона проводить це свято, щоб можна було запросити на нього багатьох своїх "дочок" та гостей з інших церков.

Будучи на святі у "мами" ми разом зі всіма славили Бога, молилися до Нього та говорили про надію християн, яка має бути і надією для всіх людей також. Амінь!
ФОТО СВЯТА


  Поділись цією новиною



Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Фінансова підтримка

Якщо у вас є бажання підтримати церковне служіння, пишіть нам через форму контакти , вказавши в темі підтримка церкви.

Форма входу

Реєстрація

Календар

Наше опитування

Що б Ви хотіли, щоб ми добавляли на сайт?
Всего ответов: 20

Друзі сайта


Статистика


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0