chapaevka-church

Особиста придатність

30,10,16 Богослужіння в Церкві Христа Спасителя



2 Ісус же до нього сказав: Чи ти бачиш великі будинки оці? Не залишиться тут навіть камінь на камені, який не зруйнується!
… 4 Скажи нам, коли станеться це? І яка буде ознака, коли все те виконатись має?5 Ісус же почав промовляти до них: Стережіться, щоб вас хто не звів.
… 10 Але перше Євангелія мусить бути народам усім проповідувана.
(Мар.13:2,4,5,10)


5 І самі, немов те каміння живе, будуйтеся в дім духовий, на священство святе, щоб приносити жертви духовні, приємні для Бога через Ісуса Христа.
… 9 Але ви вибраний рід, священство царське, народ святий, люд власности Божої, щоб звіщали чесноти Того, Хто покликав вас із темряви до дивного світла Свого,
(1Петр.2:5,9)


Всім нам доводилося не один раз зустрічатися із таким явищем, як розчарування або смуток. Інколи навіть вони викликали у нас стан сердитості чи навіть гніву. Пам'ятаю, як одного разу так захотілося плавленого сиру до чаю, що спеціально поїхав по нього в магазин, витративши і пальне на авто, і останні кишенькові кошти. Але коли повернувся додому, то дружина відразу ж, перевіривши дату придатності, виказала мені: "Чого ж ти не подивився на термін!? Він уже місяць, як закінчився! Хочеш отруїтися!?". Потім, я подумав, що треба повернути його назад, але для цього доведеться знову їхати і витрачати пальне. Тому вирішили просто викинути, але з того часу ніколи не забувати перевіряти термін придатності. Цей випадок став мені наукою, але внутрішня реакція була дуже неприємною по відношенню і до власника крамнички, і до самого продавця. Довелося переборювати гнів і змусити себе заспокоїтися, адже це за великим рахунком така дрібничка. Хоча й змогла викликати великі нерви!

Коли Господь ввійшов до Єрусалимського храму, то знайшов у ньому речі, які змусили Його назвати те місце "печерою розбійників"(Мар.11:17) й проявити праведний гнів до того, що там відбувалося (Матв.21:12-16). Єдиним добрим моментом, що Він там зустрів, - була "вбога вдовиця", що в любові віддала Богу все, що мала(Мар.12:42-44). Від бувалої слави і виконання свого призначення у храмі практично нічого не залишилося. І коли Господь у відповідь на захоплення одного із учнів від величі будівлі храму сказав, що цей дім буде повністю зруйновано, то Він не просто прорік майбутнє його, але сповістив про акт Божественної дії. Єрусалимський храм став зіпсованим і просто не потрібним. Він не зміг розпізнати свого Месію і його належить знищити. Але натомість Господь збудує новий храм із душ послідовників Своїх, що стануть виконувати те, що потрібно Всевишньому, – проголошувати Бога скрізь і сповіщати Його благодать у Христі Ісусі.

Також в розмові із учнями, коли вони застрашилися почутим про майбутнє храму, Господь сказав, щоб вони "стереглися", тобто були завжди напоготові, бо сатана ніколи не перестає чинити зло дітям Його(1Петр.5:8). Необхідно постійно бути "на чеку", щоб кожного разу дати відбій нападкам лукавого. Щоб не змарнувати власне життя на всякий непотріб, але виконати своє призначення й все життя доносити людям незбагненну любов Бога у Сині Своєму. І то є головне, до чого ми покликані й збудовані Ним.

Таким було продовження серії проповідей на Книгу Євангелія від Марка в тому зібранні Церкви Христа Спасителя. За це й молилися, а потім цю тему повезли до всіх дочірніх церков також.


  Поділись цією новиною



Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Фінансова підтримка

Якщо у вас є бажання підтримати церковне служіння, пишіть нам через форму контакти , вказавши в темі підтримка церкви.

Форма входу

Реєстрація

Календар

Наше опитування

Чи являється для вас молитва перед їжею чимось особливим?
Всего ответов: 49

Друзі сайта


Статистика


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0