chapaevka-church

Догоджати Батькові

29,01,17 Служіння Церкви Христа Спасителя



4 Пошукуйте Господа й силу Його, лице Його завжди шукайте! (Пс.104:4)


Один батько, помітивши як підріс його прийомний син, вирішив протестувати його на водіння авто, щоб зрозуміти чи можна вже купити йому власний транспорт. Але свій задум батько тримав поки-що в таємниці. Коли синок всівся за кермо, а батько сівши поруч зосередив увагу на педалі гальма, зі словами "з Богом" вони відправилися у невелику подорож вулицями селища. Хоча батько й був ввесь час "напоготові", хлопчина не давав йому ніяких приводів для хвилювань, бо впевнено вів авто у потрібних напрямках, виконуючи всі вимоги дорожнього руху. Коли ж вони зупинилися, батько запитав у сина чи сподобалося йому водити даний транспорт, чи не боїться він це робити і чи хоче, щоб у нього було своє авто. Очікуючи, що його чадо в захваті зараз буде просити про автомобіль, батько почув приголомшену відповідь: "Купи мені краще коня", – відказав хлопчина.

Ця історія говорить нам про те, як ми часто не розуміємо і не приймаємо благословінь наготованих Батьком Небесним. Про те, як людина не шукає і не бажає виконувати того, що хоче від неї Бог.

Той батько мав намір купити автомашину, щоб син міг мати набагато більше переваг у житті. Кінь звичайно гарна тварина і добрий помічник людині, але в минулому. Сьогодні утримувати коня набагато тяжче й невигідно ніж авто. І звичайно ж він не принесе скільки здобутку і комфорту ніж його механізований прототип. Та на всі переконання батька хлопчина реагував із невдоволенням. А ще, що вражало батька так це те, що хлопець прекрасно міг управляти авто і для нього не було б ніяких проблем із його використанням. Також був іще один напевне важливий аргумент у цій історії. Прийомний син був ромської(циганської) національності, а про тягу цих людей до коней розповідають цілі легенди. Можливо його, так би мовити національна природа й зіграла головну роль у цьому питанні. Проте, як би там не було, хлопець відмовився від задуму батька й вирішив надати перевагу особистим вподобанням. Це стало тим, що він залишився без задуманого батьком благословення.

Коли людина, не приймає задумів свого Творця, то вона подібним чином позбавляє себе благословення, наготовленого йому від "закладин світу" (Матв.25:34). Це проявляється найперше у найважливішому питанні власного вічного спасіння й закінчується всіма обставинами повсякденного життя. Не приймаючи спокуту гріхів в Сині Божому всяка душа залишиться навіки грішною й позбавленою обителі Батька. І навіть будучи Його дитям, багато-хто "невдоволено" не приймає Його задуму щодо справ, які він має робити у земному житті і тим також залишає себе без багатьох важливих добродійств.

Шукати волі Господа у всіх питаннях, - ось що потрібно робити людині, бо Батько бажає дати їй все найкраще. Як би стара природа не говорила про більш "близьке", необхідно покорятися пропозиціям Отця, бо вони вміщують найкраще добродійство. Догоджаючи Богу, ми не тільки Його радуємо, але й отримуємо досконалу Його поміч у всьому житті.

Такою була тема зібрання у церкві села Придніпровське, куди ми змогли поїхати після богослужіння у Благодатному тієї неділі. Також подібна тема була і на занятті Недільної школи цієї церкви, що поки-що немає постійного свого пастора, але безперестанку звершує свої молитви про це також.


  Поділись цією новиною



Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Фінансова підтримка

Якщо у вас є бажання підтримати церковне служіння, пишіть нам через форму контакти , вказавши в темі підтримка церкви.

Форма входу

Реєстрація

Календар

Наше опитування

Вам сподобався наш церковний сайт?
Всего ответов: 15

Друзі сайта


Статистика


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0