chapaevka-church

Цінність випробувань

05,01,17 Служіння Церкви Христа Спасителя



2 Майте, брати мої, повну радість, коли впадаєте в усілякі випробовування,
3 знаючи, що досвідчення вашої віри дає терпеливість. (Як.1:2,3)

12 Блаженна людина, що витерпить пробу, бо, бувши випробувана, дістане вінця життя, якого Господь обіцяв тим, хто любить Його. (Як.1:12)

13 Досягла вас спроба не інша, тільки людська; але вірний Бог, Який не попустить, щоб ви випробовувалися більше, ніж можете, але при спробі й полегшення дасть, щоб знести могли ви її. (1Кор.10:13)


Напевне мало знайдеться таких людей, що хотіли б, щоб у них в житті були постійні проблеми, горе, невдачі і т.д. Більшість все таки хочуть і доброго здоров'я, і необхідного достатку, і миру й т.п. Проте життя доводить, що ніколи не буває все тільки гаразд. Воно постійно змінюється і на місце одних обставин приходять інші. Добре здоров'я колись закінчується та і просто людина хворіє протягом життя. Негаразди в стосунках з іншими, також є неодмінним атрибутом грішного світу. А успіх у справах в певний час дає збій і виробляє переживання, стреси, депресії та інше. Тобто життєвих випробувань не уникнути, навіть, якщо ви не проста людина, а якийсь мільярдер чи олігарх.

Слово ж Боже, навчає нас, що одна й та ж сама річ може стати для нас, або випробуванням, або спокусою. Іншими словами коли ми потрапляємо у якісь важкі обставини й перед нами стоїть вибір: залишитися вірним Богу чи зробити, як легше і приємніше, то в залежності від того, як ми вчинимо і буде називатися наша дія. Ми або пройдемо випробування і здобудемо духовне зростання, якого хоче Бог, або "впадемо" під дією спокуси сатани й понесемо великий збиток. Отже Бог допускає випробування із ціллю нашого освячення, а диявол в той самий момент спокушає людину на гріх і занепад.

Але якщо ми довіряємося Божим словам, то побачимо, що вони говорять нам про велику цінність випробувань у нашому житті. Про те, як пройшовши певні етапи й перешкоди ми стаємо більш стійкими та "загартованими". Навіть у світі є така приказка: "За одного битого двох небитих дають". А життя неодноразово показувало, що людина із досвідом набагато цінніша й більш сильна ніж та, що зовсім "не знає" певних речей. Також відомо, що для отримання золота більш цінної проби, його піддають великій температурі, щоб спалити зайві домішки. Подібним чином пройшовши вогонь випробувань людина стає все більш ціннішою для справи Божої, а значить і більше може прославити свого Творця.

Та вистояти в часи випробувань нелегко, а без допомоги Бога просто не можливо. Тому Бог контролює наші випробування таким чином, щоб те, що нам випадає було під силу, але за умови правильної боротьби. Приклад протистояння Господа Ісуса Христа всім спокусам сатани в пустелі(Мт.4:1-11) вказує на засіб, завдяки якому ми можемо здобувати перемогу у такі часи. Христос у кожному з випадків прибігав до цитування Святого Письма. Саме вчасне звернення до нього і стане величезною поміччю у здобутті перемоги над ворогом. Тоді ми можемо не впасти у спокусу, але пройти із честю випробування і тим самим прославити свого Бога.

Такою була тема спілкування у зібранні церкви села Квітневого, куди ми їздили за графіком, щоб відвідати дорогих сестричок та звершити священнодію Спомину.

В Благодатному ж та у всіх інших наших дочірніх церквах також того дня чинили Вечерю Господню, де так само концентрували увагу на великому значенні вірності Богу, як вияв особистої подяки Йому за безцінний дар спасіння і життя вічного в Ісусі Христі.


  Поділись цією новиною



Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Фінансова підтримка

Якщо у вас є бажання підтримати церковне служіння, пишіть нам через форму контакти , вказавши в темі підтримка церкви.

Форма входу

Реєстрація

Календар

Наше опитування

Як вам новий дизайн нашого сайта
Всего ответов: 43

Друзі сайта


Статистика


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0