chapaevka-church

Чаша, повна благодаті

12,02,17 Богослужіння Церкви Христа Спасителя



34 О годині ж дев'ятій Ісус скрикнув голосом гучним та й вимовив: Елої, Елої, лама савахтані, що в перекладі значить: Боже Мій, Боже Мій, нащо Мене Ти покинув? (Мар.15:34)

Ще в часи Гетсиманських мук, Христос взивав до Батька про позбавлення "пити" чашу гніву Його, знаючи наскільки це стражденно понести ввесь гріх світу цього(Мар.14:36). Проте Він також знав, що немає іншого шляху для спасіння приреченої на вічну загибель людини й тому впокорився перед земною долею Своєю, щоб врятувати багатьох. І в цьому яскраво видно ту найвищу любов, яку Він виявив в знак доказу Божої доброти до людства.

Коли ж настав час Голгофського акту спасіння людини, Христос в смертельній муці, несучи ввесь жах людського гріха, викрикнув слова, що лунають і нині до всіх людей, показуючи страхіття гріховності людини та велич ціни, заплаченої за наший порятунок. Це заклик до кожного серця подивитися на Хрест Голгофський і збагнути, що немає місця жодному гріху біля Отця Небесного. Що кожен, хто його буде мати, просто не зможе навіть наблизитися до вічного життя. І тільки спокута Жертвою Сина Божого зробить людину "чистою" і відкриє їй доступ до святої обителі Батька.

В цих останніх словах Господа на хресті, міститься також призив до боротьби в часи особистих випробувань. Коли нас спокушає диявол і бажає, щоб ми впали під тиском виниклих проблем, в цей час Бог чекає нашої вірності і цим хоче нас удосконалити для плідного життя на землі та прославитися через нашу поведінку. Тому слід завжди дивитися на Голгофу, щоб в такі тяжкі моменти ми могли з честю вийти переможцями на славу Бога. І тим більше ми маємо так робити, бо Христос Своїм стражданням не тільки "випив" повну чашу людського гріха, але й наповнив її Своєю благодаттю, яка дозволяє нам долати всі перешкоди у житті й торжествувати над гріхом (Еф.1:7-8).

Біда тільки в тому, що часто людина не користується повнотою Божого благословення. Думає, що вона сама здатна долати біди і ніхто за неї не зробить того, що принесе їй таке необхідне у житті. Христос сказав, що Він прийшов дати людині "життя з подостатком" (Iван.10:10). Це говорить про те, що Він не тільки виповнює головний нестаток людини життя вічного, але й надає все потрібне для правдивої і блаженної земної дороги. Він завжди стоїть поруч, готовий нам допомоги, навіть тоді коли нам здається, що ми покинуті на самоті (Мт.28:20).

Тому у всякий час нам необхідно не тільки дивитися на Голгофу, але й переживати її серцем, бо це є звернення люблячого Бога до нас, – людей грішних та приречених, без цієї чаші, повної Христової благодаті.

Брат Олександр Пономаренко проповідував на чергове місце з Євангелія від Марка, продовжуючи постійний цикл проповідей на дану Книгу. А після зібрання у Благодатному, ця ж тема була понесена до всіх наших "дочок" також.


  Поділись цією новиною



Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Фінансова підтримка

Якщо у вас є бажання підтримати церковне служіння, пишіть нам через форму контакти , вказавши в темі підтримка церкви.

Форма входу

Реєстрація

Календар

Наше опитування

Якому стилю музики ви віддаєте перевагу?
Всего ответов: 31

Друзі сайта


Статистика


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0