chapaevka-church

Джерело цілющої радості

21,05,17 Богослужіння Церкви Христа Спасителя



22 Серце радісне добре лікує, а пригноблений дух сушить кості. (Пр.17:22)

10 Якщо будете ви зберігати Мої заповіді, то в любові Моїй перебуватимете, як і Я зберіг Заповіді Свого Отця, і перебуваю в любові Його.
11 Це Я вам говорив, щоб радість Моя була в вас, і щоб повна була ваша радість!
(Iван.15:10,11)


Життя Спасителя і Господа Ісуса Христа на землі було повністю посвячене виконанню волі Отця Небесного. Для Нього найбільшою радістю було те, щоб в абсолютній точності зробити все наказане Батьком(Iван.4:34). Від цього Він мав найбільше задоволення від життя, що є найважливішим для всякої людини.

Від внутрішньо радості багато чого залежить. Бадьорий і натхненних дух чинить великі справи й приносить щастя в серце. Радісна людина завжди хоче жити і приносити великі плоди своїм життям. Відповідно й радісний християнин є добрим свідком Ісуса Христа та плідним послідовником Його. І так само він є дуже щасливим від свого становища.

І зовсім протилежна дія духа пригніченого. Навіть лікарі багато говорять про внутрішній настрій на позитив, що допомагає одужанню тіла. А коли говорити про внутрішній стан то від пригнічення та депресій стається дуже багато лиха, як для здоров’я тіла так і для самого життя. Подібним чином відбувається і з духовним станом людини. Коли вона перебуває у морально-емоційному занепаді то не варто очікувати, що такі будуть плідними християнами й випромінюватимуть радість свою на інших.

Багато людей шукають радість для себе у тих речах, що є насправді оманою. Матеріальні цінності, які так приваблюють всіх нас, насправді нічого не можуть дати для вічного блага людини. Ми часто радіємо якомусь надбанню, бо можливо дійсно маємо певні потреби у тому. І можливо в той самий час славимо Всевишнього за те. Але в моменти нужди, позбавлення чи страждань мало коли радіємо, чим робимо свою радість залежною від світського блага. Насправді ж лише особисті стосунки з Богом будуть тим аргументом, що принесе правдиві скарби і правдиву радість назавжди.

Знаючи це і володіючи джерелом справжньої радості, Христос під час Останньої вечері наголосив учням на причині досконалої і такої необхідної радості. Він сказав, що саме від вірності Його вченню буде залежати й істинна радість послідовників Його. Що подібним чином, як Він випробовував досконалу радість від слухняності Батькові, так само і всі християни будуть відчувати її на собі. Причому це буде справді досконала радість у серці дітей Божих, бо вони матимуть єднання із своїм Творцем, а також відповідь на молитви їхні та своєчасну підтримку Батька у всьому(Iван.16:24).

Ця істина лунала в зібранні церкви тієї неділі, що підготувала всіх слухачів до зосередження власної уваги на головній проповіді, яку в той день говорив брат Володимир Бакало, продовжуючи проповіді церкви на Книгу Дії святих апостолів.


  Поділись цією новиною



Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Фінансова підтримка

Якщо у вас є бажання підтримати церковне служіння, пишіть нам через форму контакти , вказавши в темі підтримка церкви.

Форма входу

Реєстрація

Календар

Наше опитування

Що б Ви хотіли, щоб ми добавляли на сайт?
Всего ответов: 20

Друзі сайта


Статистика


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0