chapaevka-church

Духовне благополуччя християн

24,09,17 Служіння Церкви Христа Спасителя



БЛАГОПОЛУЧЧЯ, - Життя в достатку й спокої; добробут, щастя. (ТСУМ).

3 Благословенний Бог і Отець Господа нашого Ісуса Христа, що нас у Христі поблагословив усяким благословенням духовним у небесах, (Еф.1:3)

11 І Він, отож, настановив одних за апостолів, одних за пророків, а тих за благовісників, а тих за пастирів та вчителів,
12 щоб приготувати святих на діло служби для збудування тіла Христового,
13 аж поки ми всі не досягнемо з'єднання віри й пізнання Сина Божого, Мужа досконалого, у міру зросту Христової повноти, (Еф.4:11-13)


Божа ціль, щодо благополуччя людини, - зробити внутрішні її переміни за зразком Слова Божого. Хоча людина здатна більше помічати благословення матеріальні, та незрівнянно краще для неї коли вони надходять у духовному вимірі. Саме духовне зростання є тим необхідним фактором, що зробить людину насправді благополучною та щасливою із блаженним майбутнім у вічності.

В посланні до Ефесян апостол Павло звертає нашу увагу на те, що лише у Христі людина може мати благословення Боже, яке в повній мірі відкриється в Небі(1Кор.13:12; Об.21:3). І це благословення є саме духовним, а всякі матеріальні статки й добрі обставини життя носять характер сконцентрувати нас на Господі. Адже саме Він стоїть за всіма речами: і приємними, і радісними, і навіть болючими. Попереду вічність і головне для людини ввійти у неї разом із Христом у серці своєму. А всі цінності світу цього мають значення лише на землі і до певного часу, - доки людина живе. Потім же тільки справи, зроблені у Христі, принесуть зиск людині, бо така матиме вічне життя із Спасителем своїм (Івана.3:16; Матв.6:20)

Тому святкуючи Жнива, ми радіємо не скільки здобуткам від землі, скільки милості, доброті Божій та єднанню із Ним. А врожаї зібрані з ділянок вказують на майбутні Жнива Господні та важливість доброго плоду від кожного "ґрунту". Саме на цьому слід загострювати увагу людині, щоб жити життям угодним Сотворителю своєму.

Господь для того, щоб людина мала можливість бути благополучною на землі за Його задумом, створив Церкву Свою(Мт.16:18) й саме через неї посилає і духовне зростання, і саме занурення у Христа. Тільки в ній душа здатна чинити справи Його і мати Його благословення. Христос віддав Своє земне життя за неї(Еф.5:25), перетерпівши хреста Голгофи і тим доказав важливість церкви. Вона є тим єдиним інструментом, що може зробити "ремонт" гріховної душі. Через неї люди приходять до Христа, пізнають Бога та приносять істинні плоди свого життя. Саме церква чинить і духовну заможність християн.

Такою була тема проповідей на святкуванні Жнив і в Коробівці, і в Кедині Горі тієї неділі. В останньому відбулася ще й євангелізація біля Будинку культури, щоб знову показати всім благість і милість Отця Небесного.

А в селі Благодатному була ще одна подія, що знову ж таки показувала задум Божий щодо життя людини. Брат Петро і сестра Галина, отримавши від Бога любов до Нього та один до одного, поєдналися у шлюбі за зразком Слова Божого. Два закохані серця з'єдналися в одне ціле(Еф.5:31), щоб віднині удвох разом служити Богу та бути щасливими на своєму земному шляху.

Ми бажаємо новій сім'ї всього найкращого і в першу чергу духовної вірності та щоденного пізнання Бога. Щоб вони своїм шлюбом прославили Творця та завжди були прикладом для всіх.

Жнива Коробівка


  Поділись цією новиною



Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Фінансова підтримка

Якщо у вас є бажання підтримати церковне служіння, пишіть нам через форму контакти , вказавши в темі підтримка церкви.

Форма входу

Реєстрація

Календар

Наше опитування

Коли ви в останнє читали БІБЛІЮ?
Всего ответов: 50

Друзі сайта


Статистика


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0