chapaevka-church

Здобуток багатства неправедного

01,10,17 Богослужіння Церкви Христа Спасителя



9 І Я вам кажу: Набувайте друзів собі від багатства неправедного, щоб, коли проминеться воно, прийняли вас до вічних осель. (Лук.16:9)

Одна молода сестричка дуже сподобалася багатому хлопцеві зі "світу". Він побачив у ній не тільки зовнішню привабливість, але й особливу внутрішню красу, що виходила з неї при кожному спілкуванні. Проте він також зрозумів, що вона твердо тримається своїх переконань і бути із хлопцем зі "світу" не захоче. І ось виник специфічний момент, коли дівчина вступила до інституту, але платити за навчання в неї не було коштів. Хлопець відразу запропонував їй повністю оплатити навчання в обмін на те, що вона буде з ним. Та красуня виявилася такою ще і в духовному значенні. Вона не лише відмовилася від гріховної пропозиції, але й наголосила на тому, що за неї заплатить її Бог. Бізнесмен психанув на таку реакцію, а в добавок ще й висміяв християнку, мовляв: "який там Бог!". Нажаль невідома подальша доля дівчини, але немає сумніву, що Господь винагородив її вірність. А ось життя хлопця з того часу різко перемінилося. Він швидко збанкрутував і стояв на межі великої катастрофи. Та в той час Бог втрутився в його життя і привів до церкви та Спасителя Ісуса Христа. Нині цей чоловік є християнином і знову вдалим бізнесменом. Тепер він постійно дякує Господу за Його милість та служить Йому й коштами також.

Ця історія, розказана братом Володимиром під час недільної проповіді, навчає тому, що над кожною людиною і її вдачею стоїть Бог. А всі речі й обставини життя вказують на Всевишнього, щоб людина замислилася про вічне та правильно віднеслася до того, що має.

Коли Ісус розповів учням Свою притчу про невірного управителя(Лк.:1-13), то зовсім не з ціллю навчити нас хитрувати, як це роблять грішники, але для того, щоб ми служили багатством матеріальним Богу й людям. І можливо наші витрачені кошти принесуть спасіння тим людям, яких ми зустрінемо у вічній оселі Батька. Не варто ні шкодувати за матеріальними цінностями, відданими справі Божій, ні тим більше робити їх сенсом свого життя. Як сказав вірний і правдивий Господь, - "проминеться", час цінностей цього світу і настане незрівнянно більший вимір багатств вічності, де важливим буде те, на що ми витрачали і сили, і вміння, і гроші також.

Тож, слід всім нам не впадати в оману світу цього й гнатися за його цілями, але слухатися нашого люблячого Спасителя Христа, що віддав Себе на страждання і смерть, щоб ми отримала правдиве добро. Служити Богу всім тим, що ми маємо, - починаючи з дарів, якими Він нас наділив і закінчуючи багатством неправедним. Робитися якійсь новій душі рідним у Христі братом чи сестрою, - є найбільшим скарбом, якого може надбати людина своєю діяльністю на землі. Адже цим ми прославимо Бога, що гідний слави від всього нашого життя.


  Поділись цією новиною



Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Фінансова підтримка

Якщо у вас є бажання підтримати церковне служіння, пишіть нам через форму контакти , вказавши в темі підтримка церкви.

Форма входу

Реєстрація

Календар

Наше опитування

Що б Ви хотіли, щоб ми добавляли на сайт?
Всего ответов: 19

Друзі сайта


Статистика


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0