chapaevka-church

Підбадьорення і докір

08,10,17 Служіння Церкви Христа Спасителя



17 І як вони Його вгледіли, поклонились Йому до землі, а дехто вагався.
18 А Ісус підійшов і промовив до них та й сказав: Дана Мені всяка влада на небі й на землі.
(Матв.28:17,18)


Перш ніж повернутися до Свого Отця із виконаною місією на землі, Христос наказав зібратися Своїм послідовникам у Галілеї, щоб дати їм Велике доручення(Матв.28:19-20), доки Він знову не прийде до них у славі Своїй(Матв.25:31).

Коли ж прийшли у визначене місце учні разом із іншими людьми, - хто напевне знав Ісуса, й вгледіли воскреслого Христа, то реакція їхня на зустріч зі Спасом дуже різнилася. Одні схилися до землі в поклонінні Господу, інші ж вагалися це робити.

Думаю, що не один раз ми всі були свідками такої ситуації коли зустрічаються друзі на вулиці, що йшли із якимись своїми знайомими. Друзі відразу ж кидаються в обійми, радіючи зустрічі. Ті ж знайомі стримано дивляться і не наважуються на такі ж самі дії. І це зрозуміло чого в них така реакція, - вони не є такими ж друзями один для одного.

Вклонятися та радіти Господу можуть лише ті, хто справді став для Нього другом, через послух Слову Його(Iван.15:14). Хто довірився Спасу й присвятив себе Богу. Хто є в єдності із Ним і церквою Його ввесь час. Такі мають впевненість у своєму положенні й поклоняються Господу при кожній зустрічі із Ним та дітьми Його.(Ів.1:12; Еф.3:12; Євр.10:19).

Тієї неділі в зібранні церкви села Квітневого не чисельною була зустріч рідних у Христі людей. Там і так не багато членів церкви, а недавно ще й одна сестричка переїхала жити в інше місце. До того ж ще одна була відсутньою через поїздку на похорон племінниці. Але не дивлячись на всі ці моменти в богослужінні панувала радість зустрічі. Найперше із Богом бо це Його зібрання(Матв.18:20), а також із спорідненими людьми через кров Христову. І це виливалося спільне поклоніння Всевишньому, як Господу і водночас Отцю Небесному. Без жодних вагань діти зверталися до Батька зі словами великої радості, бо стали навіки такими.

Коли Христос побачив поведінку тих, хто сміливо вклонився Йому і тих, хто не рішався цього робити, Він сказав слова, що стали необхідними, як одним так і іншим. Своїм поклонникам Ісус дав підбадьорення для життя й служіння, проголосивши про Своє всевладдя, а "нерішучим" в цьому вмістив докір за вагання і стриманість у відданості Йому. Віддані послідовники Господні отримали силу бути Його свідками до "краю землі"(Дії.1:8), а "спостерігающі" заклик відкинути всі страхи та навернутися до Нього, як до Того, Хто має абсолютну владу над усім і здатний спасти від смерті й дати вічне життя.

Ми маємо відвагу у Христі на все наше життя і служіння. Ніякі негаразди не можуть бути перешкодою вклонятися Господу та виконувати своє призначення на землі, доки ми знову не зустрінемося із Ним, як своїм особистим Спасителем, всевладним Царем і найкращим Другом. Нехай ці істини надихають нас жити вірно та плідно на славу Йому. Амінь!


  Поділись цією новиною



Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Фінансова підтримка

Якщо у вас є бажання підтримати церковне служіння, пишіть нам через форму контакти , вказавши в темі підтримка церкви.

Форма входу

Реєстрація

Календар

Наше опитування

Якому стилю музики ви віддаєте перевагу?
Всего ответов: 31

Друзі сайта


Статистика


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0