chapaevka-church

Переживання за свій народ

15,10,17 Служіння Церкви Христа Спасителя



1 Отже, перш над усе я благаю чинити молитви, благання, прохання, подяки за всіх людей,
2 за царів та за всіх, хто при владі, щоб могли ми провадити тихе й мирне життя в усякій побожності та чистості.
3 Бо це добре й приємне Спасителеві нашому Богові,
4 що хоче, щоб усі люди спаслися, і прийшли до пізнання правди.
(1Тим.2:1-4)


Тієї неділі ми змогли відвідати церкву міста Канів. З Каневом, люди найперше пов'язують ім'я великого українського поета і письменника, художника, громадського та політичного діяча Т.Г. Шевченка. Тут, на місці поховання поета на Тарасовій горі, знаходиться найбільший в Україні меморіальний комплекс Кобзаря.

По-закінченні богослужіння й всіх запланованих заходів, ми скористалися нагодою, щоб подивитися на те місце, що слугує для багатьох, як місце вшанування, а декому й поклоніння національному герою. З посеред милих і акуратних оздоблень комплексу мою увагу привернула цитата з вірша поета на меморіальній дошці біля його пам’ятника. Там були написані такі слова:

"Свою Україну любіть,
Любіть її,…во время люте,
В останню тяжкую минуту
За неї Господа моліть."


Увесь вірш поета "Свою Україну любіть" просякнутий закликом до боротьби за українську націю, культуру, мову, незалежність. І це важко вміщувати з позиції вічності душі, де не буде розбіжностей в національності, расі чи мові, але буде один народ Бога. Проте, належність на землі до певного "племені" так само скерований згори. Ми недарма народилися саме в конкретній країні, серед певного народу і навіть у своїх саме батьків. Кожен із нас має своє призначення на місці свого народження та проживання, яке потрібно знати та здійснювати.

Тому християнам необхідно любити свою країну і свій народ завжди та своїми молитвами благати Господа про добро для них. Якщо Шевченко напевне найбільше переймався про Україну, як українську націю і культуру, то ми маємо найперше вболівати про навернення та спасіння свого народу. Це буде найбільше добро для нашої країни і її людей, серед яких ми народилися і живемо.

Переживати за свій народ закликає нас і Писання(1Тим.2:1-4), бо це відображає істину всеосяжної любові й милості Бога(2Петр.3:9). Тому визначення на служіння пастора одного із членів церкви, - є не що інше, як вболівання за всіх людей. Адже пастор буде дбати про донесення благодаті Христової кожній душі і саме це було головною причиною наших відвідин Канівської церкви. Зібрання членів церкви, що відбулося після богослужіння, одноголосно висловилося за висунення на кандидата для пасторського служіння місцевого брата Миколу. Це лише підтвердило бажання громади розвивати благодатну справу Бога на нашій землі.

Дуже приємне враження залишилося від самої церкви, від її духовної атмосфери і братерської гостинності, але також тихим і мирним виявився й весь Канів, де є церква Христова, що звершує молитви і за народ, і за його правителів. Щоб всі люди мали надію на спасіння, а у всьому прославлявся Бог, амінь!


  Поділись цією новиною



Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Фінансова підтримка

Якщо у вас є бажання підтримати церковне служіння, пишіть нам через форму контакти , вказавши в темі підтримка церкви.

Форма входу

Реєстрація

Календар

Наше опитування

Як вам новий дизайн нашого сайта
Всего ответов: 42

Друзі сайта


Статистика


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0