chapaevka-church

Від великих страждань до великої радості

22,10,17 Богослужіння Церкви Христа Спасителя



1 А Савл похваляв його вбивство. І утиск великий постав того дня проти єрусалимської Церкви, і всі, крім апостолів, розпорошилися по краях юдейських та самарійських.
2 І поховали Степана мужі побожні, і плакали ревно(сделали великий плач) за ним.
3 А Савл нищив Церкву, вдирався в доми, витягав чоловіків і жінок та давав до в'язниці...
4 Ходили тоді розпорошенці, та Боже Слово благовістили.
5 Ось Пилип прийшов до самарійського міста, і проповідував їм про Христа.
6 А люди вважали на те, що Пилип говорив, і згідно слухали й бачили чуда, які він чинив.
7 Із багатьох бо, що мали їх, духи нечисті виходили з криком великим, і багато розслаблених та кривих уздоровилися.
8 І радість велика в тім місті була!
(Дiї.8:1-8)


Коли ми дивимося на історію Першої церкви, то бачимо наскільки актуальними є для кожної помісної церкви і її членів ті обставини та методи впливу, що їх зазнали перші християни.

Отримавши повеління Господа бути свідками Його "до останнього краю землі" (Дії.1:8), християни вибрали більш привабливий варіант для себе, - чекати обітниці повернення Христа, щоб Він забрав їх до Своєї оселі назавжди (Iван.14:3).

Звичайно ж, що більш комфортніше для тіла "сидіти і чекати" ніж "іти і навчати", але результат від цього абсолютно різний. В першому випадку, - неслухняність і безплідність, в другому, - покора і слава Спасителю.

Ісус Христос дав обітницю забрати всіх дітей Своїх до Царства Отця і так воно буде, бо вірний Бог(Повт.32:4). Але в період між Його вознесінням і поверненням за послідовниками Своїми, церква має Велике доручення (Мт.28:19-20), що зобов’язана виконувати. Так само і кожен християнин повинен використовувати свій земний час, згідно волі Бога у всій своїй поведінці.

Коли перші християни не спішили чи й не думали йти за межі Єрусалиму із Благою звісткою, то ми бачимо, як відбувається ескалація конфлікту між юдеями і учнями Господа. Наростання неприязні й злоби переходить до ненависті й ярості з боку противників християнства. Крок за кроком церква зазнає утисків, що переходять у побиття апостолів, вбивства Степана і аж до масового гоніння кожної душі, що визнавала Ісуса за Месію.

Можна звичайно багато говорити про жахливу поведінку лідерів ізраїльського суспільства, що намовляли і підбурювали народ проти християн. Про їхню мотивацію і відсутність шукання Бога у житті і т.п. Але головний момент у всьому цьому той, що все це було допущено і навіть скеровано Самим Богом. Він, як турботливий Батько, що готує дітей Своїх до вічності і люблячий Творець, що бажає спасіння всім людям(Ів.3:16), чинить все за Своїм досконалим планом. Він не спішить відразу застосовувати найболючіші методи впливу, але прибігає до них, коли вже все попереднє не приносить очікуваного результату. Нажаль, але саме страждання і біль є тим сприятливим середовищем, де виникає справжнє покаяння і повна переміна життя. Так сталося у Першій церкві і так відбувається у житті майже всіх віруючих.

Зазнавши великого страждання від гонінь в Єрусалимі(Дії.8:1-3), учні Христові не зневірилися в Ньому, але навпаки втікаючи до інших місць, щоб врятуватися від смерті, проповідували Ісуса всіма доступними засобами(Дії.8:4-7) і від цього виникала велика радість(Дії.8:8).

Подібним чином відбувається і у житті сучасних віруючих. Не будучи свідками Христовими у своєму житті, ми крок за кроком зазнаємо "утисків", що зростають з кожним часом, доки не змусять нас впокоритися та чинити "законне" в очах Спасителя. І тоді справді надходить велика радість на зміну великим стражданням.
Тому мудрим буде наше життя тоді, коли не дивлячись не те, - чи приємність у нас чи негаразди, ми стало будемо вести природний образ життя дітей Божих. Таким чином ми здолаємо всі проблеми та прославимо Господа й відповідно досягнемо щасливого життя. Амінь!

10 Служіть один одному, кожен тим даром, якого отримав, як доморядники всілякої Божої благодаті.
11 Коли хто говорить, говори, як Божі слова. Коли хто служить, то служи, як від сили, яку дає Бог, щоб Бог прославлявся в усьому Ісусом Христом, що Йому слава та влада на віки вічні, амінь.
12 Улюблені, не дивуйтесь огневі, що вам посилається на випробовування, немов би чужому випадку для вас.
13 Але через те, що берете ви участь у Христових стражданнях, то тіштеся, щоб і в з'явленні слави Його раділи ви й звеселялись.
(1Петр.4:10-13)

8 Ви бо були колись темрявою, тепер же ви світло в Господі, поводьтеся, як діти світла,
9 бо плід світла знаходиться в кожній добрості, і праведності, і правді.
10 Допевняйтеся, що приємне для Господа,
11 і не беріть участи в неплідних ділах темряви, а краще й докоряйте.
(Еф.5:8-11)


  Поділись цією новиною



Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Фінансова підтримка

Якщо у вас є бажання підтримати церковне служіння, пишіть нам через форму контакти , вказавши в темі підтримка церкви.

Форма входу

Реєстрація

Календар

Наше опитування

Як часто Ви заходете на наш сайт?
Всего ответов: 18

Друзі сайта


Статистика


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0