chapaevka-church

Молитва, як звичайне явище християн

14,01,18 Богослужіння Церкви Христа Спасителя



5 Отож, у в'язниці Петра стерегли, а Церква ревно молилася Богові за нього.
(Дiї.12:5)


Неможливо навіть уявити християнина, що не молиться. Адже молитва, - це понад усе особисте визнання Бога та поклоніння Йому. Це звернення до Всевишнього із проханнями. Це вираз свого захоплення й прославлення Творця. Це щиросердечна вдячність за милість Отця Небесного в Ісусі Христі. Це звичайне спілкування між Батьком та дитям Його. Це той зв'язок, що має ніколи не перериватися, незалежно від обставин життя.

Слово Боже навчає, що молитва може мати самі різні аспекти. Вона звершується: стоячки(1Цар.8:22; Неєм.9:4,5), сидячки(Лук.10:13), на колінах(Езд.9:5), лежачи(2Сам.12:16; Пс.62:7), в будь-який час(Лук.18:1) і на будь-якому місці(1Тим.2:8). Та все зводиться до того, що саме у тісному зв'язку із Господом людина повинна проходити свій життєвий шлях. Перша наша реакція на все, що відбувається, має бути зверненням до Того, Хто контролює ввесь хід подій нашого життя(Матв.10:30).

Саме такою була реакція перших християн, коли цар Ірод заарештував Петра для того, щоб його потім прилюдно стратити(Дії.12:1-4). Нам не говорить Біблія про що саме молилися учні Христові, але їхня молитва була ревною і направлена тільки до Бога. Це вказує на чітку й головну дію християн, коли вони зустрічаються із самими різними проблемами. Не вдалися друзі Петра до силових, дипломатичних чи будь-яких інших методів вирішення тієї біди, але ціле-направлено до Того, Хто тримає все у Своїй руці. Нам подібним чином потрібно так само взивати до Господа. Навіть тоді, коли нам здається, що ми можемо самі вирішити якесь питання, найперше про це треба молитися і просити про Боже рішення, адже ми не знаємо для чого нам послано щось і як Бог хоче його вирішити.

Реакція учнів на звільнення Петра може бути дещо не зрозумілою для нас, бо вони спочатку не повірили, що Петро звільнився(Дiї.12:15-16). Це наштовхує на думку, що вони молилися не про це саме. Проте це ясно говорить, що Бог всесильний та суверенний у вирішенні наших проблем і набагато краще ніж ми можемо припустити чи бажати.

Молитися завжди й безперестанку(1Сол.5:17), - ось що має бути у житті кожного християнина. Шукати не власного жадання вирішення питання, але виключно волі Бога. Так робив Христос(Матв.26:42) і так Він закликає робити нас(Лук.12:31).

Проповідь брата Володимира, що продовжила серію проповідей на Книгу Дії св..Апостолів, містила в собі й цю ідею також. А ще була виконана священнодія Вечері Господньої, вперше у 2018 році.


  Поділись цією новиною



Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Фінансова підтримка

Якщо у вас є бажання підтримати церковне служіння, пишіть нам через форму контакти , вказавши в темі підтримка церкви.

Форма входу

Реєстрація

Календар

Наше опитування

Що б Ви хотіли, щоб ми добавляли на сайт?
Всего ответов: 20

Друзі сайта


Статистика


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0