chapaevka-church

Терниста дорога

04,03,18 Богослужіння Церкви Христа Спасителя



21 І, як звістили Євангелію тому містові, і учнів багато придбали, вони повернулися в Лістру, та в Іконію, та в Антіохію,
22 душі учнів зміцняючи, просячи перебувати в вірі, та навчаючи, що через великі утиски треба нам входити у Боже Царство.
(Дiї.14:21,22)


Слово благодать, саме за себе говорить, що це незароблений подарунок, якого удостоюється той, хто можливо і подумати про нього не міг. Це добродійство, що приносить велику радість певним її обранцям. Саме це й має на увазі благодать Ісуса Христа. Нічого не зробивши для свого виправдання, людина отримує подарунок прощення всіх її гріхів. Залишається лише прийняти цей дар і відповідно тепер мати правдиву вічну радість. Це також означає, що й ніхто не в змозі поза неї самотужки досягти очищення від гріхів і як наслідок кожен над потребує її.

Проте кожен "власник" благодаті зіштовхується і з тією реалією, що разом із великою радістю надходить і велика агресія гріха. Павло й інші учні це добре відчули на собі в Антіохії, в Іконії та Лістрах. В посланні до Тимофія апостол говорить про загальний принцип усіх, хто став на дорогу вірного слідування за Господом: " Та й усі, хто хоче жити побожно у Христі Ісусі, будуть переслідувані." (2Тим.3:12). Сам Христос зазнав нападки гріховного світу і сповіщав таке положення Своїм послідовникам у майбутньому: "… Страждання зазнаєте в світі, але будьте відважні: Я світ переміг!" (Iван.16:33).

Дорога за Спасителем не може бути легкою, хіба-що вона не є правдивою. Це просто не можливо, щоб через вірність вченню Господа, що міститься у Слові Його, людина не зіштовхувалася із проблемами, а не рідко і з ненавистю цього світу. Але водночас вона має і вірного та незрадливого Помічника, що завжди підставляє Своє плече, щоб можна було на нього опертися і просто триматися у такі моменти (Мт.11:29-30; 1Кор.10:13). Думаю, що всі ми проходили подібні часи випробувань і відчуття присутності Божої любові у них. Це має налаштовувати нас, щоб ми не дивувалися "вогню" в нашому житті та зажди пам’ятали, що саме у такі періоди Христос чекає від нас та цінувати Його готовність підставити Своє плече чи навіть взяти на руки Свої.

В ту неділю проповідь була саме на останні вірші 14 розділу Діяння Св.Апостолів. Брат Владислав Ільїн проповідував про це, а в кінці зібрання було звершено священнодію Спомину, традиційну для першої неділі нового місяця і нової пори року, - весни, також!


  Поділись цією новиною



Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Фінансова підтримка

Якщо у вас є бажання підтримати церковне служіння, пишіть нам через форму контакти , вказавши в темі підтримка церкви.

Форма входу

Реєстрація

Календар

Наше опитування

Чи являється для вас молитва перед їжею чимось особливим?
Всего ответов: 48

Друзі сайта


Статистика


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0