chapaevka-church

Наповнення "чаші" життя

18,03,18 Богослужіння Церкви Христа Спасителя



14 Прислухалася й жінка одна, що звалася Лідія, купчиха кармазином з міста Тіятір, що Бога вона шанувала. Господь же їй серце відкрив, щоб уважати на те, що Павло говорив.
15 А коли охристилась вона й її дім, то благала нас, кажучи: Якщо ви признали, що вірна я Господеві, то прийдіть до господи моєї й живіть. І змусила нас.
(Дiї.16:14,15)


В Інтернеті ходить відео в якому один професор на прикладі наповнення скляної банки різними предметами, показував значення наповнювати своє життя найперше найважливішими речами, що визначають успішність людини.

Спочатку він поклав до банки тенісні кульки, потім різні камінці, а коли вже здавалося не було зовсім місця, засипав всю вільну порожнечу піском. Із кульками він порівнював найголовніші речі людини, тобто: любов, сім'я, здоров'я, мрії, авторитет. Камінці означали наявні, але не наскільки необхідні для щастя: робота, гроші, розваги і т.п. А пісок показував зовсім нічого незначущі, але всеохоплюючі марноти людини: лінь, плітки, самі примітивні потреби і інстинкти, на які людина витрачає велику частину свого часу і життя.

Після цього професор запропонував все це проробити в зворотному напрямку, тобто спочатку засипати все піском, а потім помістити вищезгадані речі. Звичайно ж, що нічого окрім піску не могло зайти до банки. І тоді він сказав, що так відбувається у житті людини, яка наповняє свою чашу "піском" і тоді вже не в змозі приймати більш важливі речі.

Цей приклад добре ілюструє біблійну істину сповнюватися Небесними цілями, що мають головне значення для кожної душі: " 2 Думайте про те, що вгорі, а не про те, що на землі.
(Кол.3:2); 19 Не складайте скарбів собі на землі, де нищить їх міль та іржа, і де злодії підкопуються й викрадають.20 Складайте ж собі скарби на небі, де ні міль, ні іржа їх не нищить, і де злодії до них не підкопуються та не крадуть.21 Бо де скарб твій, там буде й серце твоє!(Матв.6:19-21)"
. Але нажаль навіть християни нерідко витрачають свій дорогоцінний час на те, що не тільки є марнотним, але й дуже шкодить їм. Часами можуть дивитися пусті серіали, вести нікчемні балачки, тратити кошти на абсурдні речі, гнатися за марнотним багатством і при цьому не читати Слово, не ходити в зібрання церкви, не свідчити про Христа і не бути світлом та сіллю світові.

Коли купчиха Лідія із міста Тіятир увірувала в Христа, вона повністю змінилася у своїх переконаннях. Вона не стала навіть думати, як віднесуться до неї і як це відобразиться на її бізнесі через її віру. Жінка твердо вирішила не тільки охреститися, але й поєднатися у своєму житті із церквою та ділом Божим. Так стається, коли людина насправді збагнула жертву Сина Божого та сповнилася Його Духом.

Спорожнити свою чашу від "піску" та почати наповнювати її найголовнішим, - ось що містилося у недільній проповіді брата Володимира Бакало, який продовжив нашу серію проповідей на Книгу Дії св..Апостолів.

Відкинути гонитву за світським та впустити Спасителя у своє серце, щоб Він відтоді став і Господом життя. Навіть, якщо ти вже давно є членом церкви, але до цих пір твоїми пріоритетами були справи світські, тобі слід щиро покаятися перед благим Богом, щоб змінитися у своїй природі та чинити діла Його, які є головними у бутті всякої душі.


  Поділись цією новиною



Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Фінансова підтримка

Якщо у вас є бажання підтримати церковне служіння, пишіть нам через форму контакти , вказавши в темі підтримка церкви.

Форма входу

Реєстрація

Календар

Наше опитування

Чи являється для вас молитва перед їжею чимось особливим?
Всего ответов: 49

Друзі сайта


Статистика


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0