chapaevka-church

Чотири питання, нашого відношення до Воскресіння

08,04,18 Богослужіння Церкви Христа Спасителя



16 Як Павло ж їх чекав ув Атенах, у ньому кипів його дух, як бачив це місто, повне ідолів. (Дiї.17:16)

24 Бог, що створив світ і все, що в ньому, бувши Господом неба й землі, проживає не в храмах, рукою збудованих,25 і Він не вимагає служіння рук людських, ніби в чомусь Він мав би потребу, бо Сам дає всім і життя, і дихання, і все. (Дiї.17:24,25)

31 бо Він визначив день, коли хоче судити поправді ввесь світ через Мужа, що Його наперед Він поставив, і Він подав доказа всім, із мертвих Його воскресивши.(Дiї.17:31)

8 Та ви приймете силу, як Дух Святий злине на вас, і Моїми ви свідками будете в Єрусалимі, і в усій Юдеї та в Самарії, та аж до останнього краю землі. (Дiї.1:8)


Нажаль, багато-хто просто не усвідомлює сенс, дію та призначення воскресіння Ісуса Христа. Для більшості люду це, - веселе свято, що поєднується із пишним застіллям, радісною компанією й певними словами привітань. Та Слово Боже чітко навчає, що воскресіння Христа є беззаперечним доказом перемоги Господа над смертю й правдивості вчення Біблії, якій можна повністю довіряти все своє життя. Адже пророцтва, викладені в ній ще задовго до цієї події, збулися цілком й відповідно збудеться все інше, що пов’язане із майбутнім воскресінням кожної душі(1Кор.15:20-23).

Воскресіння Ісуса Христа надало апостолам не тільки доказ правдивості Його науки, а й збагатило впевненістю, силою, та абсолютною відвагою, що дозволила їм навіть віддати своє життя за свідчення про свого Спасителя і Його величне воскресіння. Цим саме займалися перші учні Христові, це є дорученням і наказом Його і призначається до скінчення віку(Матв.28:19-20; Матв.24:14).

Коли Павло ввійшов до Атен, його наскільки приголомшила наявність такої великої кількості ідолів, що його дух просто "закипів". Це той внутрішній стан, що вже він не міг знести агресивну духовну атмосферу. Його надзвичайне обурення ґрунтувалося не на амбіціях ідеології, а на розумінні жахливості гріха поза правдивого Бога та на великому співчутті до місцевих жителів. Адже за цим ідолопоклонством й безвір’ям в Істинного, стоїть не тільки мерзенність й гидотна, але жах пекельного буття, якому ніколи не буде кінця(Об.14:11).

Тоді Павло став проповідувати жителям Атен істину про Справжнього Бога. Про те, що Він є Творець всього, про Його всевладдя, про майбутній суд, що вершитиме саме воскреслий Син Божий(Дії.17:31). Та про Його милосердя і любов у Єдиному Сині Своєму(Дiї.17:23; Ів.3:16).

Воскресіння Ісуса Христа закликає також усіх віруючих в Нього, не тільки радіти цій події, але перейнявшись істиною того, що без нього немає майбутнього щастя нікому, а натомість тільки вічні муки, нести Благу Звістку до кожної людини і в першу чергу до тих, хто насправді нам дорогий.

Такою була проповідь в день святкування Воскресіння Ісуса Христа в Церкві Христа Спасителя. До життя, що свідчить про воскреслого і живущого в середині свого серця Господа, закликала не тільки проповідь, але й все богослужіння. Пісні, вірші, молитви підносили Бога за Його велич і надзвичайну любов, які можна дуже добре бачити, коли зосереджуєш увагу на смерті та воскресінні Ісуса Христа.

Тому логічними були запитання в кінці зібрання до всіх:
1. Чи розуміємо ми жахливість положення людей поза благодаттю Ісуса Христа?
2. Чи дійсно говоримо ми людям Євангеліє?
3. Чи стало Боже Євангеліє для нас цінністю всього нашого життя?
4. Чи виконуємо ми роль свідків Його воскресіння?


  Поділись цією новиною



Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Фінансова підтримка

Якщо у вас є бажання підтримати церковне служіння, пишіть нам через форму контакти , вказавши в темі підтримка церкви.

Форма входу

Реєстрація

Календар

Наше опитування

Чи являється для вас молитва перед їжею чимось особливим?
Всего ответов: 48

Друзі сайта


Статистика


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0