chapaevka-church

Результат пильності

20,05,18 Богослужіння Церкви Христа Спасителя



29 Бо я знаю, що як я відійду, то ввійдуть між вас вовки люті, що отари щадити не будуть...
30 Із вас самих навіть мужі постануть, що будуть казати перекручене, аби тільки учнів тягнути за собою...
31 Тому то пильнуйте, пам'ятаючи, що я кожного з вас день і ніч безперестань навчав зо слізьми ось три роки.
(Дiї.20:29-31)


Ап.Павло, прощаючись(назавжди) із пресвітерами Ефеської церкви, дав їм дуже важливу настанову й застереження щодо майбутніх подій за його відсутності. Він попередив про нападки на церкву, як із ззовні так і з самої її середини, що є ще більш небезпечним. Він навіть прибіг до порівняння, сказаного колись Господом(Мт.7:15), таких ворогів церкви із кровожерливими вовками. Бо сама природа вовка така, що він вбиває усе стадо в загоні, а не тільки одне чи два ягня щоб лише наїстися. Через те небезпека хибного вчення полягає у тому, що воно може знищити не тільки одну чи дві душі, але й всю громаду, якщо не зупинити його дієвою силою.

Але кожен має пам’ятати про цю небезпеку і особисто для себе. Піддавшись такому хибному вченню можна не тільки самому залишитися без плоду, але й іншим приносити зло й таким чином стати богоборцем у своїй суті. І причина тому стане своя власна байдужість та втрата пильності свого життя і служіння Господу. Навіть роблячи багато справ у церкві, можна їх робити не з волі Божої, а з власного самолюбства. Чинити те, що аж ніяк не схвалюється й просто не потрібне Творцю.

Тому Павло і дав настанову мати пильність та докладати багато зусиль, щоб досягати успіху. Наша пильність полягає у тому, щоб ми зосереджено й виважено занурювалися в істину Божу. Ретельним вивченням Слова та місткою молитвою шукали відповіді на всі запитання нашого життя. Також робили це стабільно і безперестанку, можливо навіть витрачаючи на досягнення певної цілі дуже багато часу. Апостол сказав, що він посвятив три роки з ранку до ночі своїм учням, щоб ті зросли і стали духовно-сильними чоловіками Божими.

Можливо і нам доведеться боротися за якусь душу не один рік, але наша вірність та постійність обов’язково принесе свій плід. Головне, щоб вона відповідала волі нашого Господа, яку ми знайдемо тільки у Святому Письмі.

Брат у Христі Володимир Бакало і також пастор церкви села Коробівки, говорив проповідь на даний уривок Діянь Святих Апостолів й закликав аудиторію до вірності Богу й постійного служіння Йому у "своїй" церкві. Про це також молилися, благаючи Батька підтримки для щоденного особистого свідчення Його благодаті.

А ще добрим прикладом результату вірності волі Господу було того дня заняття підліткового клубу "Росток", що проводиться кожної неділі з 14-ї години. Якщо на самому початку його утворення було декілька дітей, то нині він вже налічує до двадцяти! Слава Господу, звичайно ж за це! Але Він завжди благословляє добре діло, дивлячись на щиру працю дітей Своїх!

Тож будемо пильними, вірними й постійними у Його істині, докладаючи власні зусилля, впродовж всього нашого життя. Адже Він гідний того, щоб ми Йому служили ввесь наш час у всіх наших обставинах! Амінь!


  Поділись цією новиною



Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Фінансова підтримка

Якщо у вас є бажання підтримати церковне служіння, пишіть нам через форму контакти , вказавши в темі підтримка церкви.

Форма входу

Реєстрація

Календар

Наше опитування

Як часто Ви заходете на наш сайт?
Всего ответов: 19

Друзі сайта


Статистика


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0