chapaevka-church

Зростання через випробування

12,08,18 Служіння Церкви Христа Спасителя



2 Майте, брати мої, повну радість, коли впадаєте в усілякі випробовування,
3 знаючи, що досвідчення вашої віри дає терпеливість. (Як.1:2,3)


Ми розпочали нову книгу для недільних проповідей і це книга, що містить дуже багато практичних повчань для повсякденного життя християн. Звичайно ж, як і у кожній книзі Біблії, ми знаходимо у Соборному Посланні Якова незмінні істини про Всемогутнього, Благого та Милостивого Бога, але поради, щодо поведінки й вчинків віруючих у ній особливим і яскравим чином виділяються. Яків часто використовує порівняння із природою, що так явне і доступно говорить про логіку речей та в простоті закликає до змін і духовного зростання.

В перших рядках цього послання ми відразу зустрічаємо пояснення та заклик правильно відноситися до обставин життя і особливо коли це стосується неприємностей чи навіть біди або горя. Їх потрібно не тільки мовчазне приймати "стиснувши зуби", але й вірно вчинити в такі моменти. "Мати повну радість" або просто кожного разу радіти випробуванню не означає стрибати від задоволення. Часто бувають такі випробування, що зовсім не до посмішки або чогось подібного. Це є радість великої і вірної втіхи, що знаходить поруч із нами у кожному із випадків. Щоб не трапилося ми зажди знаємо, що із нами Христос, Який обіцяв бути із послідовниками Своїми "повсякденно і до кінця віку" (Мт.28:20). Це вірне свідчення того, що відбувається процес Батьківського виховання, який виробляє в нас дуже важливу якість, - терпіння. Адже це та якість, що особливо відрізняє Бога і Його дітей від цього грішного світу, де нетерпимість, що переходить у помсту й лють є природним становищем.

Бог у Христі показав нам зразок терпіння (Фил.2:8; Євр.12:1-2) на яке ми маємо рівнятися та прибігати кожного разу, коли стоїмо на межі не визначення того, як вдіяти або й вже починаємо помилятися у цьому. Погляд на Господа, - ось що потрібно всім нам, коли нас спіткає випробування в якому сатана нас спокушує до гріха, а Бог закликає до перемоги й духовної зрілості.

Також, якщо у нас не вистачає мудрості сприйняти всі обставини життя, як ті, що допущені й контрольовані Богом, навіть коли це дуже… неприємно, то Яків радить всім просити про це у Всевишнього. Він Сам із терпінням віднесеться до нашої незрілості й допоможе нам і перенести випробування(1Кор.13:10), і збагнути істину нашого положення та подальших дій (Як.1:5).

Про це також проповідувалося і в церкві села Квітневого, куди ми за розкладом один раз на місяць обов’язково їздимо, щоб звершити Вечерю Господню та підбадьорити сестричок.


  Поділись цією новиною



Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Фінансова підтримка

Якщо у вас є бажання підтримати церковне служіння, пишіть нам через форму контакти , вказавши в темі підтримка церкви.

Форма входу

Реєстрація

Календар

Наше опитування

Що б Ви хотіли, щоб ми добавляли на сайт?
Всего ответов: 20

Друзі сайта


Статистика


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0