chapaevka-church

СПРАВЖНЯ ВДЯЧНІСТЬ

26,08,18 Жнива у "мами"



12 Умію жити в покорі, умію бути і в достатку. Звик (навчився) до всього і в усьому: і насичуватися, і голодувати; мати достаток і нестаток.13 Усе можу в тому, хто мене зміцнює, - в [Ісусі Христі].(Фил.4:12-13)

Свято "Жнив", - це завжди момент зосередження на доброті Бога, подяка Йому за благословення у зібраному врожаю, але також і поклоніння за вічне спасіння та повсякчасну турботу у всьому нашому житті.

Проте можна говорити палкі слова вдячності, приносити великі дари, щось навіть значиме робити й при цьому не мати справжньої вдячності в біблійному розумінні цього слова. За кожною подякою стоїть певна мотивація і саме вона зумовлює, яка вона є в дійсності.

Вдячність, - це такий стан серця людини, що має глибоке внутрішнє задоволення від того, що їй чинить Бог, не дивлячись приємне воно чи ні. І це задоволення, як говорить ап.. Павло, є великий здобуток (зиск, багатство, скарб) 6 Великий же зиск то благочестя із задоволенням.[i]7 Бо ми не принесли в світ нічого, то нічого не можемо й винести.8 А як маєм поживу та одяг, то ми задоволені будьмо з того.(1Тим.5:6-8). [/i]

Благочестя(шанування Бога у всіх обставинах життя) нерозривно пов’язане із щирим задоволенням людини. Іншими словами першого без другого просто не буває. Коли людина дійсно благочестива, то вона не може не радіти кожній митті свого життя, що поєднане із її Спасителем. Будь-яка життєва ситуація не вибиває людину із шляху поклоніння та вірності Спасителю й при цьому вона є абсолютно щасливою.

Як же набути істинного задоволення, щоб бути постійно щасливим? Слово Боже навчає, що стан задоволення це плід духовного зростання, що з'являється в процесі пізнання Бога. А пізнання Бога не можливе без повної довіри Отцю Небесному. Отже ми маємо повністю покладатися на Бога, щоб не відбувалося у житті.

Покладатися на Його досконалу любов, що дала нам спасіння у Христі(Ів.3:16) і продовжує звершувати його постійно: "28 І знаємо, що тим, хто любить Бога, хто покликаний Його постановою, усе допомагає на добре." (Рим.8:28)

Довіряти силі Творця, що гарантує нам безпеку впродовж всіх життєвих мандрів: "29 Мій Отець, що дав їх Мені, Він більший за всіх, і вихопити ніхто їх не може Отцеві з руки." (Iван.10:29).

Довіряти Божій цілі та Його плану, щодо нашого життя, бо вони цілком досконалі: "42 … Отче, як волієш, пронеси мимо Мене цю чашу! Та проте не Моя, а Твоя нехай станеться воля!...(Лук.22:42)

17 Будьте до мене подібні, браття, і дивіться на тих, хто повод. так, як маєте ви за взір нас.18 Багато бо хто, що про них я вам часто казав, а тепер говорю навіть плачучи, поводяться, як вороги хреста Христового.19 їхній кінець то загибіль, шлунок їхній бог, а слава в їхньому соромі... Вони думають тільки про земне!20 Життя ж наше на небесах, звідки ждемо й Спасителя, Господа Ісуса Христа,(Фил.3:17-20)

8 Бо ваші думки не Мої це думки, а дороги Мої то не ваші дороги, говорить Господь.9 Бо наскільки небо вище за землю, настільки вищі дороги Мої за ваші дороги, а думки Мої за ваші думки.(Iс.55:8,9)

Павло навчився жити у повному задоволенні та повній довірі Господу й звершив свій шлях достойно і це саме радить всім нам: "7 Я змагався добрим змагом, свій біг закінчив, віру зберіг.
8 Наостанку мені призначається вінок праведности, якого мені того дня дасть Господь, Суддя праведний; і не тільки мені, але й усім, хто прихід Його полюбив." (2Тим.4:7,8).
Тому докладемо зусиль, що подібним чином жити в абсолютній довірі, що проявляється у повному задоволенні й тим насправді будемо вдячні Богу за все на світі.

Такою була тема проповіді на святі в церкві Благодать м. Золотоноші, куди нас запросили, щоб ми разом із "мамою" розділи радість Божих благословінь. За це ми дякували Господу не тільки на словах, але в щиросердечному поклонінні, адже Він гідний всієї слави за цьогорічні плоди. Амінь!


  Поділись цією новиною



Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Фінансова підтримка

Якщо у вас є бажання підтримати церковне служіння, пишіть нам через форму контакти , вказавши в темі підтримка церкви.

Форма входу

Реєстрація

Календар

Наше опитування

Якому стилю музики ви віддаєте перевагу?
Всего ответов: 31

Друзі сайта


Статистика


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0