chapaevka-church

Правильні прохання

30,09,18 Богослужіння в Церкві Христа Спасителя




3 прохаєте та не одержуєте, бо прохаєте на зле, щоб ужити на розкоші свої.
(Як.4:3)


Одного разу спостерігав таку картину: "По-базару, бабуся із зусиллям вела за руку напевне свого внука, який упирався ногами і кричав та плакав відчайдушно, щоб та купила йому якусь річ. Одна із прохожих жінок зупинилася поруч і запитала хлопчика, що той хоче може б вона йому купила, можливо думаючи, що у бабусі немає грошей на цукерку чи подібне. У відповідь бабця сказала, що той хоче "отого мотоцикла із коляскою", що продавав якийсь літній чоловік. Це спричинило голосний сміх всіх, хто в той час знаходився поручі цікавився та розвитком подій".

Ця історія дуже добре ілюструє поведінку та молитву багатьох християн, що у своїх проханнях до Отця Небесного переслідують лише особисті тілесні цілі. Такі молитви носять характер зла і не дивно, що не можуть бути задоволені добрим, люблячим і всезнаючим Богом. Дати дитині те, що їй зовсім не потрібне, а бо й взагалі шкідливе не наважиться жоден розумний батько чи мати. Коли ж ми говоримо про нашого турботливого й досконалого Творця, то й думати геть про подібні благання.

Не рідко можна чути, як людина при будь-якій незручності у житті відразу ж молиться, щоб Господь усунув дану проблему. Можливо вона й допущена, щоб ми молилися про це і щоб наші молитви стали більш "живими". Але дивно складається, що те, що послав нам Господь ми просимо відразу прибрати, адже Він це зробив, щоб досягнути певної цілі. Тому слід найперше молитися з подякою за ситуацію та з проханням зрозуміти причину і мету її виникнення. І люблячий Батько обов’язково дасть і розуміння, і шляхи виходу із неї, і виробить плід в серці нашому, якщо ми вірно відреагуємо на обставину життя.

А взагалі, то й просити потрібно про духовні речі для себе і для інших людей найперше. Переконаний, що чинячи так, здійсняться й обітниці Господні щодо необхідного для життя.

33 Шукайте ж найперш Царства Божого й правди Його, а все це вам додасться.
(Матв.6:33)
13 Досягла вас спроба не інша, тільки людська; але вірний Бог, Який не попустить, щоб ви випробовувалися більше, ніж можете, але при спробі й полегшення дасть, щоб знести могли ви її.
(1Кор.10:13)
9 Коли ми свої гріхи визнаємо, то Він вірний та праведний, щоб гріхи нам простити, та очистити нас від неправди всілякої.
10 А як кажемо, що ми не згрішили, то чинимо з Нього неправдомовця, і слова Його нема в нас!
(1Iван.1:9,10)


Тієї неділі ми продовжили вивчення Книги "Послання Якова", а проповідував того разу брат Олександр Пономаренко, який завітав до "мами" із іншими віруючими села Деньги, щоб разом вклонитися Богу і прославити Його за безмірну благодать у Христі Ісусі та й за всі речі у нашому житті.


  Поділись цією новиною



Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Фінансова підтримка

Якщо у вас є бажання підтримати церковне служіння, пишіть нам через форму контакти , вказавши в темі підтримка церкви.

Форма входу

Реєстрація

Календар

Наше опитування

Як вам новий дизайн нашого сайта
Всего ответов: 42

Друзі сайта


Статистика


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0