chapaevka-church

ТРАГЕДІЯ ЖАДІБНОСТІ

21,10,18 Служіння Церкви Христа Спасителя



1 А ну ж тепер ви, багачі, плачте й ридайте над лихом своїм, що вас має спіткати:
2 ваше багатство згнило, а ваші вбрання міль поїла!
3 Золото ваше та срібло поіржавіло, а їхня іржа буде свідчити проти вас, і поїсть ваше тіло, немов той огонь! Ви скарби зібрали собі на останні дні!
4 Ось голосить заплата, що ви затримали в робітників, які жали на ваших полях, і голосіння женців досягли вух Господа Саваота!
5 Ви розкошували на землі й насолоджувались, серця свої вигодували, немов би на день заколення.
6 Ви Праведного засудили й убили, Він вам не противився!
(Як.5:1-6)


РИСК(РИЗИК), 1. Усвідомлена можливість небезпеки, але при цьому сподівання на успіх.
ЖА́ДІ́БНИЙ, 1. Який дуже бажає чогось, прагне до чого-небудь; охочий до чогось.2. Який пристрасно прагне до збагачення, наживи; корисливий.

Людина постійно ризикує у своєму житті самими різними речами. Хтось грошима, коли їх вкладає у якісь акції, проекти чи грає в азартні ігри. Хтось здоров'ям, коли зловживає шкідливими звичками, займається екстримом чи навіть збирає гриби… . Хтось життям, коли бере участь у бойових діях, або й коли летить в літаку, їде в авто чи просто йде по дорозі. Ризик присутній в бутті людини завжди.

Та найжахливіше те, що багато, хто ризикує найголовнішим, - вічною своєю душею, а вірніше її майбутньою вічністю. Це стається тоді, коли людина живе, не звертаючи уваги на свого Творця і Його волю, щодо її перебування на землі. Нехтуючи благодаттю Ісуса Христа, що помер за гріх людини, їй доведеться самій відповідати за всі свої провини і у такий спосіб вона стає абсолютно приреченою на покарання. Бо кожен гріх має бути покараний смертю(Рим.6:23) і смертю вічною(Об.20:14). І тільки діти Божі, - віруючі й приймаючі Сина Його, позбавляються ризику бути вкинені до озера вогняного й мати життя вічне(Рим.6:23). Але при цьому й віруючі ризикують бути покараними в земному житті, коли їх поведінка не відповідає вказівкам Батька, Який турбується за Своїх дітей(1Кор.11:29-32).

Поведінка й справи, що є ризиковими, можуть бути самими різними й з різним ступенем цього ризику. Але всі вони мають бути знищені, бо всі ведуть до спротиву Господу, Який у відповідь поступає подібним чином(Як.4:6).

Про один із таких ризиків, і можливо найбільший у людей, пише апостол Яків у своєму соборному посланні на початку п’ятого розділу. Із нього ми можемо бачити, як жадібність до грошей чи земного багатства призводить до накопичення, яке стає марнотним ідолом в житті, що обов’язково принесе й покарання Всевишнього(Як.5:1-3). Також жадібність призводить до обману та шахрайства, які бачить Господь і не залишить без Своєї справедливої дії(Як.5:4;Іс.5:8-9). Далі жадібність приносить потурання своїм гріховним примхам. Така людина вже не зупиниться ні перед чим заради досягнення жаданих її плоттю надмірної розкоші та всіляких гріховних насолод(Як.5:5). І зрештою жадібність зробить людину просто зрадником, що любить більше світ ніж Бога й опиняється в такому положенні у статусі Його ворога(Як.5:6; Як.4:4).

А щоб не зароджувався такий "гіркий корінь" в серці людини, їй необхідно сконцентруватися на повній довірі Господу та на практиці жертовного життя, що використовує всі свої можливості для слави Бога й помочі нужденним. Так зробив Христос і так Він заповідає робити й нам.

Про це проповідували тієї неділі і в Благодатному, і в дочірніх її церквах, а зокрема і в с.Коробівка, де вірно та віддано несе служіння брат-пастор Володимир Бакало більше вже ніж 15 років, з милості Господа. За що ми й славимо Його кожного разу, коли збираємося разом.

10 Бо корень усього лихого то грошолюбство, якому віддавшись, дехто відбились від віри й поклали на себе великі страждання.
17 Наказуй багатим за віку теперішнього, щоб не неслися високо, і щоб надії не клали на багатство непевне, а на Бога Живого, що щедро дає нам усе на спожиток,
18 щоб робили добро, багатилися в добрих ділах, були щедрі та пильні,
19 щоб збирали собі скарб, як добру основу в майбутньому, щоб прийняти правдиве життя.
(1Тим.6:10, 17-19)



  Поділись цією новиною



Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Фінансова підтримка

Якщо у вас є бажання підтримати церковне служіння, пишіть нам через форму контакти , вказавши в темі підтримка церкви.

Форма входу

Реєстрація

Календар

Наше опитування

Як вам новий дизайн нашого сайта
Всего ответов: 42

Друзі сайта


Статистика


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0