chapaevka-church

Запланований образ життя

04,11,18 Служіння Церкви Христа Спасителя



10 Бо ми Його твориво, створені в Христі Ісусі на добрі діла, які Бог наперед приготував, щоб ми в них перебували.
(Еф.2:10)
14 що Самого Себе дав за нас, щоб нас визволити від усякого беззаконства та очистити Собі людей вибраних, у добрих ділах запопадливих.
(Тит.2:14)


Ось ми й закінчили серію проповідей на Книгу Послання Якова. На протязі трьох місяців ми ретельно, уривок за уривком, досліджували Якового листа до церков, що містить в собі багато важливих і дуже корисних істин, щодо життя церкви й кожного її члена зокрема.

Особливим аспектом книги ми відмітили її зосередження на практичних діях християн, які неодмінно мають бути у всій їхній поведінці. Добрі справи повинні бути яскравим свідченням належності Богові кожної Його дитини. Тобто вони не чинять спасіння людини, але відображають її положення у таких.

Безумовно, що добрі справи роблять і ті, хто зовсім не приймає й не вірує у Христа і це не може бути свідченням їхнього спасіння чи споріднення з Господом. Під добрими справами слід розуміти найперше щиру віру та благовістя про спасіння у Сині Божому. Це є найкращим і найголовнішим явищем всякої доброї справи. Роблячи звичайне добро іншим, кожен християнин у своїй свідомості має вдячні почуття до Бога, Який і викликає ці бажання допомагати комусь. Такі бажання є щирими й безкорисними, бо досконала та велична Божа любов спонукає до цього і чинить це. Вони стають найбільшою приємністю та насолодою, бо приносять славу нашому Творцю.

Коли цього немає, то слід зробити добру переоцінку свого життя. Знайти справжню причину у відповідності до Слова Божого. Схилитися в дійсному покаянні перед Батьком й повернутися в лоно Його. Й будьмо впевнені у милості та прощенні Отця, бо Він сповіщає: "9 Коли ми свої гріхи визнаємо, то Він вірний та праведний, щоб гріхи нам простити, та очистити нас від неправди всілякої." (1Iван.1:9). Та при цьому не забуваймо й про власну відповідальність і старання в особистому благочесті. Докладати зусиль у виконанні волі Господа, є та обов’язкова частина, що не відніметься у нас, навіть якщо нам і доведеться для цього переносити якісь незручності, страждання чи кривду, і по-іншому не буває: "21 Бо на це ви покликані. Бо й Христос постраждав за нас, і залишив нам приклада, щоб пішли ми слідами Його." (1Петр.2:21). Саме Христос є найкращим прикладом та спонуканням для нас робити добрі справи заради Нього. Багато християн зазнали і нині зазнають таких бід заради слави Христа, що в порівнянні з ними всі наші обставини видаються просто жалюгідними: "3 Тож подумайте про Того, хто перетерпів такий перекір проти Себе від грішних, щоб ви не знемоглись, і не впали на душах своїх. 4 Ви ще не змагались до крови, борючись проти гріха," (Євр.12:3,4).

Жити в "зоні комфорту" легше, але чи правильно? Не вгашаймо дію Духа Святого, коли Він нам нагадує про вчинки в тій чи іншій ситуації. Знаючи чи зустрівши певну обставину у житті, не шукаймо зручностей собі, але волі Всевишнього. Коли треба пожертвуймо, коли треба допомагаймо, коли треба втішаймо. Бо й ми такі самі люди і буваємо в подібному становищі. Але Бог нас завжди підтримує й допомагає, а також бажає це бачити і в нас: "10 Тож тому, поки маємо час, усім робімо добро, а найбільш одновірним!" (Гал.6:10). У такий спосіб ми маємо можливість виразити нашу справжню вдячність та любов Спасителю. Він нас обрав, покликав, освятив та призначив вести саме такий образ життя. Тож воздаймо Йому хвалу та славу у всіх наших добрих справах.

В церкві села Квітневого ми багато про це говорили, молилися й вклонялися Господу. А ще виконали заповідь Ісуса Христа, що спомину Його смерті на Голгофі.


  Поділись цією новиною



Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Фінансова підтримка

Якщо у вас є бажання підтримати церковне служіння, пишіть нам через форму контакти , вказавши в темі підтримка церкви.

Форма входу

Реєстрація

Календар

Наше опитування

Як вам новий дизайн нашого сайта
Всего ответов: 42

Друзі сайта


Статистика


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0